Kansalaisopiston kanssa Tallinnaan

0
Laulujuhlat keräävät normaalioloissa valtavat yleisömassat Tallinnan Laululavalle (Kuva VisitEstonia/Kaarel Mikkin)

Järvilakeuden kansalaisopisto järjestää heinäkuussa opintomatkan Tallinnaan. Matkaan lähdetään perjantaina 5. päivä ja paluu on maanantaina 8. heinäkuuta.

Matkanjohtajaksi lähtee Jarmo Kumpula, jonka mukana viimeksi käytiin hyvällä porukalla Leiko-järven musiikkifestivaaleilla. Tälläkin kertaa on mahdollisuus kuulla musiikkia.

  • Tallinnassa vietetään samaan aikaan joka viides vuosi järjestettäviä laulujuhlia ja Viron tanssijuhlia, Jarmo Kumpula kertoo. Nähtävää ja koettavaa riittää varmasti jokaiseen makuun.

Laulujuhlat kuuluvat Unescon henkisen ja suullisen maailmanperinnön luetteloon. Keskeinen juhlapaikka on Tallinnan laululava, ja kuorojen lisäksi laulujuhlilla esiintyy puhallinorkestereita.

Ensimmäiset laulujuhlat järjestettiin Virossa vuonna 1869 eli niistä tulee tänä vuonna kuluneeksi 150 vuotta. Juhlavuosi on myös tanssilla: kansantanssijuhlia pidetään tänä vuonna 20. kertaa.

Laulujuhlat alkavat 6. heinäkuuta kello 13 Vapauden aukiolta Tallinnan laululavalle suuntaavalla näyttävällä kulkueella. Kadut suljetaan liikenteeltä viiden kilometrin mittaisen reitin varrelta Tallinnan keskustassa sekä laululavan ympärillä. Kaikki laulujuhlien kuorolaulajat ja kansantanssijat osallistuvat maakunnittain ryhmiteltyyn kulkueeseen. Reitin varrelle kerääntyy perinteisesti sankka yleisö seuraamaan kulkuetta. Kaikki ovat tervetulleita katselemaan ilmaiseksi kulkueen ohimarssia reitin varrelle.

Kansalaisopiston matkan hintaan sisältyvät bussi- ja laivamatkat sekä majoitus. Kuljettajaksi saadaan tuttu Viron tuntija Mauri Jokela.

  • Perillä voi itse kukin valita vapaasti, osallistuuko laulu- ja tanssijuhlien tapahtumiin vai käyttääkö ajan nähtävyyksien katseluun ja shoppailuun. Voimme myös porukalla käydä tutustumassa kaupungin kohteisiin ja järjestää yhteistä ohjelmaa toiveiden mukaan, Jarmo Kumpula lupaa.

Matkan hinta on 240 euroa ja ilmoittautuminen onnistuu joko kotisivulla jarvilakeus.fi kurssinumerolla 9999311 tai soittamalla Jarmo Kumpulalle numeroon 0400 692 908.

Tallinnassa riittää nähtävää vuorokauden ympäri (Kuva VisitEstonia/Jaanus Ree)

 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI