Kansanedustaja Harry Harkimo :  Yrittäminen kunniaan ja työllisyys nousuun 

0

– Hallituksen pitää kantaa vastuunsa. Työllisyyden vahvistaminen on keskeinen osa julkisen talouden parantamista, eikä näitä päätöksiä voi delegoida muualle. Työttömyysturvaa pitää uudistaa niin, että työn tekeminen on aina kannattavampi vaihtoehto. Paikallista sopimista pitää lisätä ja tuoda työntekijöiden edustus mukaan yritysten hallituksiin. Yritysten verotusta pitää uudistaa niin, että se tukee investointeja, kasvua ja uusien työpaikkojen syntymistä. Yritystukia pitää suunnata pienten ja keskisuurten yritysten kasvun tukemiseen. Työviikko voi tulevaisuudessa olla nelipäiväinen, kun viides päivä yhdessä käytetään koulutukseen, sanoi Liike Nytin puheenjohtaja, kansanedustaja Harry Harkimo alkuviikosta eduskunnan budjettikeskustelussa.

Harkimon mielestä Suomessa pitää lisätä työn määrää. Suomen liian korkea kokonaisveroaste on kivireki, joka hidastaa talouskasvua. Työn verotusta tulee laskea, jotta ostovoima kasvaa ja työnteko kannattaa. Yhteisöveroaste tulee laskea 10-15 prosentin tasolle. Suomen on oltava kansainvälisesti kilpailukykyinen.

Yrittäjyys kunniaan. Yrittäjyydellä luodaan työpaikkoja, innovaatioita ja lisäarvoa koko yhteiskunnalle.

– Yrittäjyys on talouden ja kehityksen moottori. Kehitys ja tuottavien työpaikkojen syntyminen ei tapahdu valtion toimesta, vaan menestyvissä yrityksissä, Harkimo sanoo.

Liike Nyt haluaa vähemmän veroja, sääntelyä ja byrokratiaa ja enemmän työtä, yrittäjyyttä ja vapautta.

 


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI