Kansanedustaja Tavio vaatii hallitukselta toimia vainottujen kristittyjen puolesta  

1

Teksti: Jouko Siirilä/J-Pnews

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio pitää äärimmäisen vakavana, että kristittyjä sorretaan jopa kymmenissä maailman maissa. Joka päivä keskimäärin 11 kristittyä tapetaan uskonnollisista syistä.

Tavio aikoo nostaa eduskunnassa esiin kysymyksen, miten Rinteen hallitus aikoo reagoida käynnissä oleviin kristittyjen vainoihin. Kristittyihin kohdistuvia vainoja tutkivan ihmisoikeusjärjestö Open Doorsin mukaan maailmassa on yli 200 miljoonaa kristittyä, jotka joutuvat kokemaan sortamista uskonnostaan johtuen.

Tavion mielestä hallituksen tulee reagoida asiaan sekä sisä- että ulkopolitiikassa. Tavio toivoo Suomelta tiukempaa linjaa kristittyjä sortavien maiden hallituksiin ja toivoo vainotuiksi tunnettujen kristittyjen asettamista etusijalle, mikäli turvapaikkajärjestelmää ja pakolaiskiintiötä jatketaan.

– Suomen kansan olisi syytä tiedostaa maailmalla käynnissä oleva kirkkojen polttaminen ja kristinuskon tuhoaminen tietyillä alueilla, painottaa Tavio pitäen aiheellisena, että Suomessa myös valtamedia kertoisi kattavammin siitä, kuinka vainottuja kristityt ovat monilla alueilla.

Kristittyjen elämä on vaarallista varsinkin Afrikan ja arabimaiden islamistisesti hallituilla alueilla. Muita kuin islamistisesti motivoituneita maita, joissa kristittyjen uskonnonvapautta sorretaan, ovat etenkin Intia, Kiina ja Pohjois-Korea.

Kansanedustaja edellyttäisi, että Rinteen hallituksen kasvavat panostukset kehitysyhteistyöhön käytäisiin  läpi myös kristittyjen aseman näkökulmasta.

– Suomen ei pidä kehitysyhteistyön kautta auttaa sellaisia hallituksia pysymään vallassa, jotka eivät kunnioita uskonnonvapautta, Tavio linjaa.


 

1 KOMMENTTI

  1. Hallitusta ei kiinnosta jos vainotut ovat kristittyjä tai valkoihoisia. Esimerkiksi Etelä-Afrikassa on nykyään laajamittaista rasismia valkoisia kohtaan, eikä tunnu eliittipoliitikkoja tämä kiinnostavan…

JÄTÄ KOMMENTTI