Kansanopistossa voi valmentautua yliopistoon

0
Kansanopistovuoden aikana voi suorittaa opintoja avoimessa yliopistossa tai selvittää, mille alalle tulevaisuudessa haluaa. Vuoden aikana myös itsenäistyy ja saa huippukokemuksia. Haku opistoihin on elokuussa.

Suomi on täynnä kansanopistoja, joissa sadat nuoret opiskelevat yliopisto-opintoja, tutustuvat eri aineisiin ja etsivät itselle parasta koulutusvaihtoehtoa.

Vuosi kansanopistossa antaa lisäaikaa miettiä tulevaisuutta ja antaa varmuutta omalle suunnalle.

Monet opiskelevat vuoden aikana jopa kymmeniä opintopisteitä avoimessa yliopistossa ja petraavat näin taitojaan kevään pääsykokeita varten. Opinnot hyväksytään osaksi tulevaa tutkintoa.

Kansanopistoihin voivat hakea kaikki toisen asteen tutkinnon suorittaneet. Isoin opiskelijajoukko ovat välivuottaan viettävät nuoret. Opistoihin haetaan loppukesästä ja lukuvuoden kestävät opinnot alkavat yleensä syyskuussa.

Kansanopistosta saa ikuisia ystäviä

Suurin osa kansanopistoissa opiskelevista asuu opiston tarjoamassa majoituksessa. Monelle se on ensimmäinen niin sanottu oma asunto. Kansanopistoissa opiskelleet hehkuttavat aina elinikäisiä ystäviä, joita vuoden aikana on saanut.

Opiskelu on maksullista, mutta yleensä maksu sisältää majoituksen ja ruokailut sekä opiskelumateriaalit.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI