Kärkkäinen aloittaa yrityssaneerauksen ja yt-neuvottelut

0

Tavaratalo Iso-Kärkkäinen Ylivieskassa»

J. Kärkkäinen Oy eli Kärkkäinen on ylivieskalaisen Juha Kärkkäisen vuonna 1988 perustama tavarataloyritys. Vuonna 1991 yritys sai ensimmäiset toimitilansa Ylivieskaan, sitä ennen kauppaa käytiin myymäläautossa. Myöhemmin yritys laajeni niin, että nykyään yrityksellä on Iso Kärkkäinen-nimeä kantava tavaratalo perustamispaikkakunnalla Ylivieskassa. Lisäksi yhtiöllä on toinen tavaratalo Oulun Limingantullin kaupunginosassa. Joulukuussa 2007 avattiin uusi Kärkkäinen Express -tavaratalo Iin kuntaan nelostien varrelle. Vuoden 2009 keväällä on avattu liike Lahteen.

Lahdessa sijaitseva Kärkkäisen myymälä on kooltaan Suomen kolmanneksi suurin Stockmanin Helsingin keskustan tavaratalon ja Veljekset Keskisen Tuurin kyläkaupan jälkeen. Se on pinta-alaltaan 3,2 hehtaarin laajuinen kauppakiinteistö ja myymäläalaltaan 2,5 hehtaarin laajuinen kauppa.

Lahden uuden suuren tavaratalon rakennustyöt sekä avaus on heiluttanut J. Kärkkäinen Oy:n kannattavuutta. Yhtiö tiedotti torstaina yrityssaneerausmenettelyn ja yt-neuvottelujen alkamisesta.

Yt-neuvottelut koskevat J. Kärkkäinen Oy:n sekä Kärkkäinen Expressin henkilöstöä ja saneeraus J. Kärkkäinen Oy:tä. J. Kärkkäinen Oy työllistää yhteensä noin 450 henkilöä.

Yrityssaneerauksella pyritään pääasiallisesti turvaamaan yrityksen toiminta. Saneerauksessa toiminnan jatkuessa normaalisti yritys uskoo kykenevänsä suoriutumaan uusista veloistaan ja maksuistaan.

Kärkkäisen kokonaisvelkamäärä on tällä hetkellä noin 40 miljoonaa euroa. Liikevaihto viimeksi päättyneellä tilikaudella (18 kk) oli noin 114 miljoonaa euroa.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI