KAUNEIN ja LOISTAVIN RUSKA ”MIES MUISTIIN”!

2
Porotkin saivat Ylläksellä nauttia vuosituhannen loistavimmasta ruskasta syyskuun kolmannella viikolla. - "Peltilehmiäkään" ei auringonpaisteessa viitsi väistää. (Pentti Hautala)

Teksti ja kuvat: PENTTI HAUTALA

Säiltään sopivasti hellettä ja sadetta sisältänyt kesä on tuottanut mahtavia marjasatoja. Lisäksi on saatu nauttia, ja monet kärsiä vahinkojakin, myrskyävistä tuulista. Niitäkin on ehtinyt olla jo useita, vaikka syysmyrskyjen perinteinen aika ei ole vielä kunnolla alkanutkaan.

Luonnon ja säästilojen vaihtelevuus sekä tästä aiheutuuneet elämykset jatkuvat vielä lokakuulle asti. Parasta aikaa valitsee Lapissa hehkuvin ja värikkäin ruska, asiantuntijoiden mukaan, ”mies muistiin”. Tämä tarkoittaa ainakin 5-6 vuosikymmenen ajanjaksoa.

(Pentti Hautala)

Lapista värikäs ruska hivuttautuu pikkuhiljaa etelämmäksi. Tämä tietää sitä, että tulevan viikon-kahden aikana saamme nauttia kunnon väriloistosta, puissa ja maastoissa täällä keskisessä Suomessakin.

Jo nyt on havaittavissa esimerkkejä värien runsaudesta pohjalaismaakunnissa.
Nautitaan ja retkeillään Suomen kauniissa luonnossa. Hyviä olosuhteitä tähän on tarjolla Pohjoisen lailla aivan kotikunnailla.

Tänä koronasyksynä on värikäs ruska nautittavana Lapin lisäksi, enteiden mukaan, maassa ja puissa kaikkialla Suomessa. (Pentti Hautala)

 

2 KOMMENTTIA

  1. Pentin Kuvat todistavat Varmasti Einaririllekin kuinka kaunis ja värikäs ruska ON. #&#&#&#####. Kittilässä saattaa olla ruostetta ja toisaalta. ”Kauneus on katsojan silmässä”. Näitä kuvia katsoessa se kauneus välittyy jokaiselle.

  2. Ei nyt ihan paikkaansa kyllä pidä tuo juttu, että paras miesmuistiin. Olen ollut 22v Kittilässä ja ainakin tänä vuonna oli paljon jotain ruskeaa sienitautia koivuissa mikä on pilannut koivujen värin paskanruskeaksi. Ja kyllä minun aikana on ollu monta parempaakin ruskaa. Vois tarkistaa faktat ennekuin kirjoittaa juttujaan.

JÄTÄ KOMMENTTI