Kesäfestareiden survival pack – pakkaa mukaasi ainakin nämä

0
Telttailu on tutuin tapa majoittua leirintäalueilla (Arkistokuva)
Festareille mukaan ainakin huopa. (JYSK)
Suomen suloinen suvi on täynnä festareita ja muita kissanristiäisiä, joita löytyy jokaisesta niemestä ja notkosta. Ja mikäs sen mukavampaa kuin viettää kesälomaa hyvästä musiikista ja seurasta nauttien – kunhan osaa pakata mukaan kunnolliset festarivarusteet.

Yöpymispaikalla on ratkaiseva vaikutus siihen, mitä festareille kannattaa pakata mukaan. Hotellimajoitus on ihanaa luksusta, mutta toisaalta leirintäalueella pääsee kiinni kunnon festarimeininkiin – sekä hyvässä että pahassa. Jos pää on tarkoitus kallistaa tyynyyn teltan uumenissa, pakkaamiseen kannattaa kiinnittää entistä tarkemmin huomiota.

– Perinteiselle leirintäalueelle kannattaa ottaa mukaan ainakin helposti koottava teltta, nopeasti ilmalla täyttyvä makuualusta ja makuupussi. Nykyään on runsaasti myös erilaisia ilmapatjoja, jotka tuovat lisämukavuutta ja säästävät teltassa nukkuvan selkää, vinkkaa markkinointikoordinaattori Riikka Leskinen JYSK:stä.

– Makuupussin sijasta mukaan voi ottaa myös edullisen kuitutäytteisen tyynyn ja peiton, jotka eivät ole iso menetys, vaikka menisivät pilalle festareiden aikana.

Hotellimajoitus on ihanaa luksusta, mutta toisaalta leirintäalueella pääsee kiinni kunnon festarimeininkiin. (JYSK)
Leirintäalueelle terassifiilistä

Osa festareista kuluu leirintäalueella, joten omasta leiristä on kiva tehdä viihtyisä paikka. Telttojen yhteyteen pystytetty aurinkovarjo tai koottava paviljonki suojaa niin helteeltä kuin sateeltakin ja alle mahtuu isompikin porukka.

– Hyvä vinkki festareiden vakiokävijältä on se, että paviljongin alle levitetään pressu suojaamaan jalkoja ja teltat kootaan ympyrään paviljongin ympärille. Sillä tavalla keskelle muodostuu tavallaan oma piha tai terassi, Leskinen neuvoo.

– Jokainen voi tuoda oleskelualueelle oman pikniktuolin, jossa on mukiteline, ja huovan lämmittämään viileämmällä säällä. Jos on luvattu sadetta, kannattaa ehdottomasti laittaa jalkaan vedenpitävät kengät: fiilis menee aika kurjaksi, jos vesi litisee varpaiden välissä.

Jos leirintäalueella on tarkoitus napsia omia eväitä, myös kertakäyttöastioille ja kylmälaukuille on käyttöä. Kertakäyttögrillien tuomiseen leirintäalueilla suhtaudutaan usein aika nihkeästi, joten lupa sen käyttöön kannattaa tarkistaa etukäteen.

Festarileirin iloksi voi pakata myös pieneen tilaan mahtuvat frisbeen tai footbagin – kunhan muistaa olla läimimättä niillä muita festarivieraita. Huvin kruunaa vielä asiaan kuuluva muoti.

– Hauskat festarilasit, t-paidat ja hatut piristävät tunnelmaa ja niiden avulla festareita voi fiilistellä jo etukäteen.

.

Muista myös nämä:

– Pitääkö kännykkääsi tai tablettiasi ladata festarien aikana tai tarvitsetko sähköä johonkin muuhun? Kannattaa tarkistaa lähimmän töpselin sijainti hyvissä ajoin.

– Perinteinen festarirusketus räikeine raitoineen ja auringonpolttamineen on monelle jo jokakesäinen klassikko. Ehkä tänä kesänä kuitenkin kannattaisi pakata aurinkovoide mukaan?

– Kesän säävaihtelut saattavat olla hyvin nopealiikkeisiä ja helteisenä alkanut festariviikonloppu voi päättyä kaatosateessa. Sateenvarjoahan ei festarialueille saa viedä, mutta sadetakki ja kumpparit ovat kelpo kavereita.

– Vessapaperin ja kaiken muunkin paperin loppuminen on festareilla pikemminkin sääntö kuin poikkeus. Omia rullia ei kannata raahata mukana, mutta pieni nenäliinapaketti taskussa saattaa pelastaa monessa tilanteessa.

– Jos teltta ja makuupussi löytyvät jo omasta takaa, tarkista ajoissa, että ne ovat vielä käyttökelpoisia edellisten kinkereiden jäljiltä.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI