Keskustanuoret kyllästyneet Keskustan puheenjohtajapelin tyhjäkäyntiin

0
Keskustanuoret ovat pettyneitä Keskustan puheenjohtajaehdokkaiden kampanjastartteihin.

Ehdokkaiden käymä keskustelu on typistynyt lähinnä nokitteluun ministeriruletissa. Myös rulettiin tympääntyneet kisailijat ovat pysytelleet tiiviisti pelihallissa. He ovat löytäneet mielestään kiinnostavamman pelin, jossa etsitään sopivinta eläinlajia puoluetoimistolle.

– Valitettavasti nämä silmänkääntötemput innostavat ainoastaan niitä Arkadianmäen asukkeja, joiden toiveissa siintää pääsy lämpimän ministeriauton takapenkille, napauttaa Keskustanuorten puheenjohtaja Antti Kurvinen.

Keskustanuoret haluavat, että puheenjohtajaehdokkaat kertovat mihin suuntaan he aikovat kipparoida Keskustaa ja Suomi-laivaa. Puheenjohtajaehdokkaiden tulisi esimerkiksi kertoa mielipiteensä puolueen tavoiteohjelmaan, joka on parhaillaan kommentoitavana kansalaisjärjestöjen ja Keskustan kannattajien parissa.

Kisaan kaivattaisiin kipeästi nuorta ehdokasta, joka uskaltaisi esittää omat näkemyksensä ja joka saisi keskustaväen jälleen suhtautumaan intohimoisesti puolueeseen. Keskustanuoret rohkaisevatkin kansanedustaja Tuomo Puumalaa ja euroedustaja Riikka Mannerta kisaamaan puolueen puheenjohtajuudesta.

– Mikäli puheenjohtajakisaan ei asetu yhtään nuorta ehdokasta, niin on selvää, että puoluesihteeri- ja varapuheenjohtajakisaan tarvitaan ehdolle useampia nuoria. Muuten on todellisena vaarana, että näyttävästä kisailusta huolimatta Keskusta jämähtää puoluekokouksen jälkeen vanhoihin lähtökuoppiin. Niistä asetelmista tie kohti oppositiota olisi vaarallisen lähellä, arvioi Kurvinen.

Keskustanuoret odottavat, että puheenjohtajakisaan saadaan tänään lisäkierroksia, kun ministeri Paavo Väyrynen saapuu keskustelemaan nuorten kanssa Suomen talouden tulevaisuudesta. Keskustanuoret odottavat innolla, että muutkin puheenjohtajaehdokkaat haastavat nuoret julkiseen debattiin kaikista politiikan aiheista eikä pelkästään ministerin oman toimialan tai kansanedustajan edustaman valiokunnan asioista.

– Olemme lopen kyllästyneitä kuuntelemaan paperinmakuisten virkamiesraporttien tiivistelmiä. Haluamme tietää, että onko Keskustan puheenjohtajaehdokkailla oma selkeä visionsa, kiteyttää Kurvinen.

JÄTÄ KOMMENTTI