Knetti.tv: | Tutkimus: Pk-yrittäjät eivät ole tyytyväisiä teleoperaattoreilta saamaansa palveluun

0
Yritykset toivovat teleoperaattoreilta parempaa palvelua viestintään!

Yritykset toivovat teleoperaattoreilta parempaa palvelua viestintään!
Teleoperaattoripalvelut ovat tänä päivänä yritysten liiketoimintojen kulmakivi. Erityisesti pk-yrittäjät kuitenkin kokevat saamassaan palvelussa puutteita, ja useimmiten palveluntarjoajat jäävät etäisiksi. Yrittäjät kaipaavat enemmän tietoa heille tarjottujen palveluiden tuomista hyödyistä ja mahdollisuuksista. Tutkimuksen mukaan suurin osa yrittäjistä arvostaisi henkilökohtaista palvelua.

Pk-yrittäjät eivät ole järin tyytyväisiä teleoperaattoreilta saamaansa palveluun, selviää Sepriman tekemästä tutkimuksesta.

Tyytymättömyyteen on useimmiten syynä se, että operaattorit jäävät liian etäisiksi asiakkailleen.

– Me emme puhu asiakkaillemme riittävän selkeää kieltä. Tutkimuksen mukaan asiakkaita kiinnostaa enemmän heidän saamansa hyöty tarjotusta palvelusta kuin palvelun tekninen puoli, Soneran kehityspäällikkö Juha Ruonakoski selventää.

Helppoutta ja toimivuutta kaivataan

Tänä päivänä jos koskaan tietoliikennepalvelut ovat kaikkien yritysten liiketoimintojen elinehto ja ydin. Toimivia nettiyhteyksiä ja muita tietoliikennepalveluita pidetään jopa itsestäänselvyyksinä. Niiden arvo huomataankin yleensä vasta sitten, kun niissä on jotakin vikaa tai ne eivät toimi suunnitellulla tavalla. Tutkimukset todistavat, että kuluttajat määrittelevät yrityksen hyvin pitkälti sen mukaan, miten yritys on tavoitettavissa ja esimerkiksi läsnä internetissä.

– Tutkimuksen mukaan pk-yrittäjille on tärkeää, että palvelut saa helposti käyttöön ja ne ovat vaivattomia käyttää. Yrittäjät haluavat omaa liiketoimintaansa kehittäviä palveluita.

Heille tärkeintä on, että palvelut toimivat ja ennen kaikkea heidän normaali arkensa sujuu. Asiakkaamme arvostavat myös sitä, että ongelmatilanteisiin olisi apua saatavilla helposti, Ruonakoski kertoo.

Perheyritystä luotsaava laivuri Nina Ihalainen Iha-Linesilta kertoo, että laivayhtiössä laadukkaita teleoperaattoripalveluita tarvitaan merellä ja maalla koko ajan. Hän toivoo, että teleoperaattoreiden tarjoama palvelu olisi asiakaslähtöisempää.

– Haluaisin esimerkiksi nähdä yhdestä paikasta, minkälaisia palveluita käytössäni on, ja miten niitä voi muuttaa. Toivoisin, että palvelut helpottaisivat elämää eli säästäisivät aikaani ja olisivat joustavia, Ihalainen kertoo.

Operaattorit vastaavat haasteeseen

Teleoperaattorit pyrkivät nyt rakentamaan palveluitaan entistä paremmin pk-asiakkaille sopiviksi ja joustavimmiksi sekä tukemaan yrityksiä niiden käytössä.

– Tutkimustulosten pohjalta olemme muuttaneet pk-asiakkaiden saamaa palvelua ja tukea televiestintäpalvelujen hankinnassa. Yksittäisten tuotteiden hankkimisen sijaan yritys voi lähteä liikkkeelle tarvekartoituksella, jonka avulla se saa käyttöönsä omaan toimintaansa parhaiten istuvan palvelupaketin, Ruonakoski kertoo.

– Yrityksille on jatkossa myös yksi selkeä kontaktipiste, ja televiestintäpalvelut saa hankittua yhä lähempää paikallisten jälleenmyyjäkauppiaiden kautta. Tiivistämällä yhteydenpitoa asiakkaisiin pystymme pitämään pk-yritykset ajan tasalla uusista mahdollisuuksista ja samalla saamaan meille palautetta palveluiden kehittämiseksi edelleen, Ruonakoski kertoo.

Seprima Oy:n tutkimus on Soneran teettämä, ja siinä tarkoituksena oli selvittää suuremman kokoluokan pk-yritysten arkea ja telepalvelujen käyttötapoja syyskuussa 2009.

Katso myös Knetti.tv:stä

JÄTÄ KOMMENTTI