Kolmipäiväinen Arvokas Perhe-tapahtuma järjestetään Alajärvellä

0
Alajärven helluntaiseurakunnan johtava pastori Tommi Rimpeläinen muutti perheineen Alajärvelle Kouvolasta noin reilu vuosi sitten.
Alajärven helluntaiseurakunnan johtava pastori Tommi Rimpeläinen muutti vaimonsa Riikan ja tyttärensä Miisan kanssa Alajärvelle Kouvolasta noin reilu vuosi sitten kesällä.
Arvokas Perhe -tapahtumaa vietetään Alajärven helluntaiseurakunnalla ja koulukeskuksessa 11.-13.9.2015. Tapahtuma on suunnattu koko perheelle, josta löytyvät lisäksi omat erilliset ohjelmakokonaisuudet lapsille ja nuorille.

Tapahtuman päävastuuta kantava Alajärven helluntaiseurakunta haluaa tapahtumien ohjelmallaan välittää viestiä, että seurakunta on perhe ihan jokaiselle.

Jokainen, ikään tai elämäntilanteeseen katsomatta, on tervetullut Arvokas Perhe -tapahtumaan ja mukaan seurakunnan muuhun toimintaan.

Alajärven helluntaiseurakunta haluaa tapahtumallaan vaikuttaa muun muassa helluntailaisuuden imagoon ja helluntaikuvaan paikkakunalla, siksipä Arvokas Perhe  tapahtuma on hyvä tilaisuus tulla tutustumaan seurakunnan toimintaan.

Aiemmin elokuussa järjestetty Hyvän tahdon- huutokauppa oli osa seurakunnan perheiden parhaaksi projektia. Huutokaupasta saatu tuotto käytetään osaksi tapahtuman järjestämiseen ja osaksi joulun alla vähävaraisille perheille jaettaviin avustuksiin.

Johtava pastori Tommi Rimpeläinen:

”Arvokas Perhe -tapahtuma kuvastaa seurakuntamme arvoja ja tavoitteita sekä on muokkaamassa kuvaa helluntailaisista. Perinteikkään ”seurakuntakuvan” muuttaminen on mahdollisuus rakantavan keskustelun avaamiseen paikkakuntalaisten kesken. Näkisin, että seurakunta on perhe, joka on tarkoitettu kaiken ikäisille, miehille, naisille, lapsille, vanhuksille, nuorille aikuisille. Helluntaiseurakunta on tarkoitetu yksinäisille, eronneille, perheille ja aivan kaikille.”

Perjantaista lauantaihin kestävässä tapahtumassa on ohjelmaa, osallistumista ja tekemistä kaiken ikäisille.

Perjantai-iltana aloitetaan klo 19.00 kokouksella helluntaiseurakunnan omissa tiloissa Siion-temppelillä Pitkänkankaantiellä. Temppeli on havaittavissa näkyvästi myös Alajärvi-Soinitieltä uimahallin toiselta puolen, josta on helppo ohjastaa omasta liittymästä autolla tilavalle pysäköintialueelle.

Avausillassa kuullaan Ruotsista vierailevan tunnetun tapahtuman pääpuhujan Mika Halkolan innostavia ajatuksia. Perjantain ja lauantain musiikista vastaavat Kuopion helluntaiseurakunnan nuorisopastori ja muusikko Jyrki Liukkonen yhtyeineen.

Lauantain osalta tilaisuudet alkavat aamupäivällä kello yhdentoista aikaan koulutustilaisuudella helluntaiseurakunnalla. ”Kuuntelemisen ja keskustelemisen taito perheessä” -teemaa on osallistujalle avaamassa puheviestinnän maisteri Heidi Petäjämäki, joka toimii muun muassa Rauhalat yhtiöiden sisäisen ja ulkoisen viestinnän asiantuntijana.

Nuorisopastori Lauri Petäjämäki:

”Tapahtuma on tehty myös nuoria ajatellen. Jumalan tarkoitus ei ole, että nuoret ovat pelkästään omissa jutuissaan ja kokevat yhteyttä pelkästään keskenään. Koko seurakunnan kannalta on tärkeää, että myös nuoret ovat kokemassa yhteyttä koko seurakunta perheen kanssa.”

Tapahtuman pääpäivän runsaassa ohjelmassa on lisäksi seuraavaa:

Klo 15.00 käynnistyvät koulukeskuksen huomattavasti isommissa tiloissa tilaisuudet, jossa kuullaan toistamiseen Mika Halkolan ajatuksia ja Jyrki Liukkonen & band musisointia. Samoihin aikoihin avataan tiloissa tapahtuman Arvokas Kids -osuus. Koulukeskuksen ruokalan ”esiintymislavalle” saapastelee Riku Pelle kumppaneineen hauskuttamaan perheen pienimpiä. Jännittävää, mitä temppuja nyt nähdään? Lapsille suunnatussa tilaisuudessa on 5-12-vuotiaille järjestetty lisäksi eri toimintapisteitä ja pikku purtavaa.

Lauantaina iltakuudelta vierailee koulukeskuksessa seinäjokelainen GX Choir, jota johtaa monelle alajärveläiselle tuttu, paikkakunnalta  lähtöisin oleva, Mertsi Kantonen. Kuoroon kuuluu yli 40 jäsentä. Lauantain tapahtumat koulukeskuksessa päättää kello 20.00 alkava nuorille suunnattu tilaisuus, jossa vierailevat Mika Halkola ja Jyrki Liukkonen & Band.

Lapsi- ja varhaisnuorisotyöntekijä Niina Männistö:

”Arvokas Kids ja Arvokas Muxu ovat hauskat lastentapahtumat, joissa ihan varmasti jokainen 5-12-vuotias viihtyy! Seurakunta on koti ja kotona saa jokainen olla ihan omana itsenään. Siksi toivotankin sydämestäni tervetulleeksi kaikki perheen pienimmät ja varhaisnuoret sekä tapahtumaan että seurakunnan toimintaan

Viimeisenä tapahtumapäivänä, sunnuntaina kello 11.00 alkaen, vietetään Arvokas Perhe-tapahtuman päätöstilaisuutta. Mika Haikolan lisäksi tapahtumaan saapuu lapsille esiintymään Arvokas Muxu tilaisuudessa monille nuoremmalle väelle ”Iisakista” tutut tädit Outo Kolina ja Vieno Helinä.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI