KOLUMNI | Alavudella tuhlataan ja tehdään velkaa!!

4
Keskisen Kyläkauppa kokonaisuuden merkitys itäiselle Etelä-Pohjanmaalle on huomattava. (jpnews.fi)

Pentti Hautala

Toimittaja Pentti Hautala

Alavuden kaupunginvaltuuston joulukuun kokouksessa melkein jokaisessa ryhmäpuheenvuorossa otettiin kantaa kaupungin heikentyneestä rahatilanteesta. Velkaa otetaan lisää ja se kohoaakin jokaista kaupunkilaista kohden yli 4000 euron jo tulevana vuonna!!

Muistan, kun Töysän kuntavelka nousi asukasta kohden yli 2000 markan. Siitäkös me päättäjät ja kuntalaiset kauhisteltiin!

Mutta.. mutta, kun nyt Alavuden kuntakokouksessa höpistiin huolestuneisuutta näköpiirissä olevista rahavaikeuksista, niin heti puheiden jälkeen avattiin rahahanat turhiin toimenpiteisiin. Kaikki muut ”ryhmyrit” kuin PS:n Antti Mäkelä. – Antin ja minun lisäkseni Harrin hulppeaa remonttirahaa uskalsi vastustaa myös kuusi (6) rohkeaa miestä. Kuusi perussuomalaista sekä yksi SDP ja KD.

Taidekeskus Harrin korjauksiin päätettiin myöntää äänestyksen jälkeen peräti noin 500 000 markkaa. Maakuntamme komeimpiin lukeutuvan kaupungintalon purkamisen kulut ovat ainakin reilusti saman suuruiset. Korkeimmat kululaskelmat ovat miljoonaluokkaa!
Samassa kokouksessa päätettiin purkaa hieno ja homeenhajuton kaupungintalo. Ei auttanut Yrjö Paukkusen, eikä meidän muidenkaan purkamista vastustaneiden kuuden valtuutetun puheenvuorot ja homeen todentamiseen puolueettomat lisätutkimusvaatimukset.

Minun mielestäni olisi Harri parempi purkukohde, mitä kaupungintalo. Sille hienolle rantatörmälle pitäisi rakentaa vetovoimainen asuntoalue…?

Komea kaupungintalo keskeisellä paikalla olisi ehdottomasti parempi säilyttää. – Tehdä siitä taide- ja kokoontumiskeskus. Lähes 70 eri huonetta takaisi tällaiseen ”Toimintojen Taloon” hyvät mahdollisuudet. – Eikä maksaisi paljon! Tiloihin mahtuisi maitokannut ja tauluja seinille suunnaton määrä moneen kerrokseen. Nykyinen ”kannukeskus”, Keskisen kyläkauppa, olisi tietenkin paras, 180 000 ja 94 000 eurolla kaupungin ostamien maitokannujen sekä taulujen näyttelytilaksi. Mutta sehän ei kaikille alavutelaisille päättäjille passaa, kun pelätään Keskisen hyötyvän liikaa.

Kaupungintalosta muodostuisi kaupungin keskustaajamankin matkailua varten helposti tavoitettava vetovoimainen kohde Harrin uimalan lisäksi. Valtuustosali palvelisi edelleen kuntakokouksia ja muita kokoontumisia jne.
Ja mikä parasta home ei haise tällä hetkelläkään kaupungintalolla. Alkuitiöitäkään ei ole meinannut löytyä kuin jostakin alimman kerroksen, huonosti ilmastoidusta ja hoidetuista tiloista, joissa maamassat ovat sementtiseinää vasten.
Monet kymmenet virkailijat talossa työskentelevät edelleen pirteinä, ilman ”homehaittoja”. Mutta jos heihinkin tarttuu nykyajalle muotia olevat home- ja ilmastohaitat, niin hienoja huippulaatuisia tiloja on kaupungin omistuksessa tuhansia neliötä esim. Fasadissa, Töysä-talossa, seurantaloissa, uima- ja ym. ym.      – Ja jos lisätilojen tarvetta on, niin virastotalon voi ostaa puoleen hintaan, mitä kaupungintalon purku tulee maksamaan ym. ym.
– Mutta moniko enää varsinaista yhden rakennuksen kaupunginvirastoa tarvitsee. Kaikki asiainhoito on suunnattu hoidettavaksi netin avulla. Itse tykönään voi jokainen todeta: Koska viimeksi on käynyt kaupungintalossa asioita hoitamassa.?.?

Terveyssovellus-22

4 KOMMENTTIA

 1. – EN TIEDÄ tiedä mitä tarkoitetaan markkojen, sekä eurojen sekoittamisesta. Minä ainakin olen tuonut aina euroina ja markkoina.
  Ainakin jutussani,kun mainitsin Alavuden velkamäärän kohoavan yli 4000 euron. -Ja Töysän velan nousun kauhistelu yli 2000 markan oli todellakin oman SUOMEN MARKAN ajalta!
  -Eli tämäki toteamus siitä, että eurojen ja markojen sekoittamista tapahtuu, sopii hyvin nuorempiin päättäjiin sekä mielipiteiden esittäjiinkin. Eihän yksi euro ole maksuvälineenä enää markankaan arvoinen, kun vanhan Harrin kunnostamisen kustannusarvio päätettiin äänestyksen 500 000 euroksi. Markoissa laskettuna noi 3 miljoonaa!!!

 2. Eiköhän nämä homekorvaiset vanhat sedät joutaisi vanhainkotiin kub ei eurot ja markatkaan pysy hankassa 🙂

 3. – YRJÖ PUKKUNEN ja PENTTI HAUTALA=== HYVÄ HYVÄ,että edes yritätettä ajaa tosissaan Alavuden asukkaiden etuja ja taistella tuulimyllyjä vastaa.
  YRITTÄKÄÄPÄ YHÄ.” LOPUSSA KIITOS SEISOO”!!!
  Alavutelainen

JÄTÄ KOMMENTTI