KOLUMNI | Alavuden koronatartunnat säväyttivät!

0
Käsienpesu on edelleen, maskien lisäksi, tärkeä muistaa (Arkistokuva)

PENTTI HAUTALA

Toimittaja Pentti Hautala

Helsingin Sanomien ja monien maakuntalehtien, mm. Keskisuomalaisen ja Satakunnan Kansan valtakunnallinen koronatartuntojen määrän seuranta hätkähdytti viikonvaiteessa, lauantain 35 todetulla tautitapauksella. Erityisesti se jutuissa nostettiin esillä, kun Alavus nousi ensikerran valtakunnalliselle listalle viiidellä (5) todetulla tartunnalla.

Omaa, henkilökohtaista hätkähdysen määrää lisäsi myöskin se, kun olen päättäjänä Kuusiokuntien Sosiaali- ja Terveukuntayhtymän hallituksessa, KuuSoTe:ssa.

-Monelle meistä ikääntyneistä ihmisistä vaarallinen tauti voitiin nyt todeta tulleen aivan lähelle.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen eli THL:n päivittäin päivyttyvien tartuntojen listalle nousi Alavuden ohella myöskin uutena Lapin Utsjoki viidellä tartunnalla.
Esimerkiksi Espoossa tartuntoja kirjattiin lauantaina, 22.8. kaikista eniten Suomessa. Espoolaisissa todettiin taudin tarttuneen päivän aikana 17 henkilölle.

Ulkommailla suuntautuneet matkat ovat osoittautuneet näissäkin tapauksissa ”kaiken pahan alkujuureksi”.

Ylivoimaisesti eniten tautia on viime viikkoina tuotu Suomeen tuliasina vierailta mailta. Tässä tilanteessa pitääkin vain ihmetellä, miksi maailman matkailulle ei määrätä taukoa?
Valtakunnan hallituksella olisi tähän valta ja voima, mutta hekin tekevät vain vaarallista politikointia, kansalaisten vahingoksi ja vaaraksi.


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI