KOLUMNI | Liha-maitonautinnollista Joulua ja Uutta Vuotta !

0
Pohjalaislihatalon joulukinkkua

Pentti Hautala

Pieleen meni viime joulunakin. Arvatkaa mikä? -Se, mistä minäkin olen ennenkin muistuttanut. -Aivan sama, joka useimmilla muillakin. Olisi muistettava terveellinen, kohtuullinen, hillitty ja hallittu suhtautuminen jouluruokiin.

Omakohtainenkin päätökseni harkitusta liha-ja muilla herkuilla mässäilystä piti pintansa enintään ensimmäisen jouluisan ruokapöydän läheisyyteen. -Ja sama on toteutamassa tänäkin vuonna, vaikka kuinka ruokahaluja vastaan ajattelisi.
Kinkkuun- ja muihinkin maataloutemme tuottamiin liha- ja eläinperäisiin herkkuihin minä ainkin taas satsaan Joulun ja muidenkin loppuvuoden juhlapyhien nautinnoissa. Ja tulevanakin vuonna 2020!!

Näin siitäkin huolimatta,vaikka tiedänkin olevani paljon enemmän todellinen luonnonsuojelija,kuin ilmastohysteriaa ja ”hiilinjalanjäljillä” pelottelevat ihmiset. Henkilöt, jotka todellisissa toiminnoissaan, arkipäivän teoillaan ”viis välittävät” ilmaston lämpenimisen vaatimista toimenpiteistä luonnon saastuttamisesta ja sen eläinten hyvinvoinnista.
Kyse on useilla vain poliittisista höpinöistä!!

-Teenkin tässä yhteydessä julkisesti sellaisen Uuden Vuoden LUPAUKSEN, että suomalaisia maatilojen liha-ja maitotuotteita käytän entistäkin runsaammin!!
Jouluruoka on vain niin hyvää! Ainakin kinkku ja juustot sekä alatoopit ym. -Nam..nam!!
Kukapa tietää tänä epävaikaisena aikana, jos nyt onkin viimeiset jouluajat, kun saamme nauttia luvallisesti joulukinkkuja sekä muita navettallisia herkkuja?
Eri maatilojemme tuotteita maiskustellessani ja vyötä löyhdyttäessä kyllä hieman omatunto saatta soimata. Se johtuu kyllä ainostaan kilokalorien hyökkäystä aistiessa. Omatuntoa kuitenkin lohduttaa päätös huomisen pitkästä hiihto- ja kävelykuntoilusta. Silloin kalorit lähtevät vartalosta!

Samalla muistankin,että lähipäivinäkin on tarjolla lisää houkuttelevia ruokanautintoja. Liikuntalenkkiä pitää jatkaa!

Päätänkin jouluisten ruokien houkutuksiin ja nautintaan sellaisen reseptin, että kerranhan vain ihminen elää ja joulukin on vain karran vuodessa. Samalla valitsen lautaselleni kookkaamman palan kinkkua- ja toisenkin. Antauduin kaloreiden vietäväksi.
Kun housujeni vyö todistaa armotonta vatsanseudun suurentumistani. Mutta..mutta…olen sen varalle hommannut henskelit. Ei tarvitse kärsiä vyön kiristämisestä ja sen reikien laskemisesta.., eikä lisäämisestä.

Viime talvenakin vasta helmikuulla paino palautui ennen joulua olleelle tasolle, metsänraivauksessa, puiden pilkkomisella ja ahkeralla hiihdolla. Nyt pyrin samaan aikatauluun.

Mutta siitä huolimatta, että eri vuodenajoillakin, adventtina-Joulunakin on omat murheensa ja huolensa. Joskus ne ovat synkkiä, mutta yleisemmin valoisia ajatuksia,…
…Niin AINA ON AIHETTA TOIVOA KAIKILLE HYVÄÄ JA RUOKAISAA JOULUA, sekä  TERVEYDELLISTÄ -LIIKUNNALLISTA ja LUKUNAUTINNOLLISTA VUOTTA 2020 !

J.K. Ja muistetaan käydä kirkossakin joulunpyhinä.- Ettei todellinen JOULUN SANOMA, Jeesuslapsen syntymä unostuisi!!


 

JÄTÄ KOMMENTTI