KOLUMNI | MIKSI ME TEHDÄÄN TOISTA TAUTIAALTOA?

1
Joudutaanko toisen korona-aallon myötä uusiin matkustamis- ja kokoontumisrajoituksiin?

PENTTI HAUTALA

Suomen johtavat terveysviranomaiset, hallitus ja ennenkaikkea me suomalaiset olemme viime kuukausina torjuneet koronavirusta onnistuneesti. Kuolleita ja sairastuneita on ollut muihin maihin verrattaessa vähän.
Itsekuri ja suojelutahto on ollut esimerkillistä aina viime viikkoihin saakka kansalaisten keskuudessa. Mutta… mutta pitää todella ihmetellä mihin mainitun taudin torjumisen tahto on tällä hetkellä kansamme keskuudesta kadonnut ?

Toimittaja Pentti Hautala

Kun tautitilanne on saatu rajoituksin ja suosituksin hyväksi, niin ne ovat päätöksillä poistettu. Näin on toimittu siitäkin huolimatta, että tiedostetaan myöskin naapurimaissamme ja muualla maailmassa taudin riehuvan lisääntyvällä teholla.

Viime päivinä on Suomessakin korona kasvattanut valtaansa huolestuttavasti. Tämä ei ole mikään yllätys, kun ihmisiä tungeksii kilpailuissa, konserteissa, ravintoloissa, juhlissa, huvipuistoissa ja ostoskeskuksissa jne.

Ja mitä tekevät nyt suomalaiset terveysviranomaiset ja hallitus? He pähkäilevät hulvattoman menon aiheuttaman toisen korona-aallon seurauksia. Samalla väittelevät kasvomaskien hyödyistä ja haitoista, panttaamalla suosituksen antamista, kun yksimielisyyttä ei ole löytynyt. -Aikaisemmin ja vieläkin moni asiantuntija kyseenalaistaa maskin hyödyt.

Koronakauden alussa olisi heti pitänyt päättää maskisuositus. Silloin olisi kansalaiset itse saaneet tehdä päätöksiä helpommin sen käytöstä. Moni asiantuntija julisti maskeista olevan jopa haittaa. Tiedotettiin niinkin, että ne jopa lisäävät altistusta arkielämässä. Keräävät viruksia!

Kun ei suositusta ole ollut, niin moni on tavallaan hävennyt kasvomaskin käyttöä. -Maaseudun harvaan asutulla seudulla maskit eivät ole toki välttämättömiä. Mutta useamman vieraan kohdatessa ne varmasti tuottavat toivottua tulosta taudin tarjunnassa ja levittämisessä.

Koronan koettelumuksissa selvittäessä on mielenkiintoista tarkkailla monia asiota. -”Se joka elää, niin näkee ja kokee”. Esimerkiksi sen, että opitaanko koronasta mitään pysyvästi. Huomataanko esimerkiksi se, että lentoliikennettä ja muuta kerskakulutusta karsitaan pysyvästi. Nykytekniikalla voitaisiin mm. useimmat kokouslennot jättää pois, ja neuvotella etänä. Myöskin useimmat lomalennot. Suomessahan on parempia lomakohteita!

Ensimmäinen korona-aalto ei ainakaan kunnollistannut kansalaisia pysyvästi kokoontumisissa ja juhlinnassa. Ulkoimaillekin matkustamista himoitaan heti. Kaikki varotoimet ovat unohtuneet Suomen hallitusta myöten!

– Minä ainakin kohdaltani opin ja lupaan, että jos koronasta elävänä selviydyn en milloinkaan käytä vapaaehtoisesti lentokonetta. En tuo tauteja muualta Suomeen, vaikka tarjoittaisiin tulevaisuudessakin kuinka houkeuttelevaa ilmaista VIP-retkeä!
Suomessa pitäisikin määrätä heti takaisin rajoitukset ulkomaanmatkailulle, siihen saakka, kun korona on rokotteella nujerrettu.
Tässä tilanteessa voidaankin ihmetellä, miksi tietoisesti sukupuolitautia sairastava henkilö tuomitaan jopa vankeuteen harrastettuaan seksiä. Mutta koronakaraanteenia rikkovat, ja toisiin tautia tartuttava henkilöt eivät saa minkäänlaista rangaistusta.


 

1 KOMMENTTI

  1. Loistavaa…Olen 101 prosenttisesti samaa mieltä toimittaja Pentti Hautalan kanssa!!! Ja varmasti tällaistä mieltä on suurin määrä suomalaista.
    KIITOS kirjoittajalle kolumneista ja lisäksi tälle JärviPohjanmaalle. On ainakin yksi taho josta saamme lukea tällaisiakin totuuksia.
    Martti Saariniva
    Nokia

JÄTÄ KOMMENTTI