KOLUMNI | PUSKIEN POISTOLLA HYVINVOINTIA!

0
Nykyään paljon näkemäesteitä aiheuttavia ajoteiden reunapusikoita puhdistettiin työttömyystöinä 1900-luvulla. - Näin pitäisi toimia nytkin, kun mm. hirvieläimet, liikenne ja onnettomuudet ovat lisääntyneet. (Kuvat: Pentti Hautala)

PENTTI HAUTALA

Liikennemerkkien näkyvyydestä ja näkymäesteistä vastuun kantavat tahot saavat aina näin keskikesän jälkeen vehmaan kasvuton kiihdyttämiä moitteita. Aiheuttajana ovat risteysalueilla ja ajotien reunoilla kasvavat pusikot ja puut. Niitä on jopa istutettu vaaran aiheutettajaksi!

Toimittaja Pentti Hautala

Paljon näkee myöskin sellaisia kohteita joissa puiden oksat peittävät liikennemerkkejä.  Pysäytin autoni äskeittäin vieraalla paikkakunnalla ja katkaisin puusta kaksi oksaa liikennemerkkiä peittämästä. Oksien seasta paljastui 40 km/h nopeusrajoituksen tärkeä merkki.

Sakkojen maksaminen sapettaa aina, mutta moninverroin silloin, kun se on aiheutunut lehvästön kokonaan peittämän merkin näkymättömyydestä. – Mutta voiko tällaisessa tapauksessa sakkoja antaakaan. Kuka tietää? – Sen minäkin tiedän,että sakotettu on!

Eikö tiealueen kunnosta vastaavan tahon pitäisi huolehtia myöskin asetusten mukaan siitä, että turvallisuuteen ynnä muuhun liittyvät liikennemerkit myöskin näkyvät tiellä liikkuvalle?

Kesänä jälkeen tulee taas syksy. Iltojen ja öiden pimetessä tienvarsilla rehottavat pusikot ovat todellistakin todellisempi turvallisuusriski. Esimerkiksi hirvieläimet, jotka juoksevat puskista nopeasti ajoteille. Eipä moottoriajoneuvon kuljettajalla ei ole tilanteessa paljon mitään tehtävissä onnettomuuden välttämiseksi.

Puskat pois!

Nyt olisikin paikallaan oikein wanhanajan työttömyystyöt tienvarsien kasvuston raivaamisessa.

Näin työttömät eivät turhautuisi, kun päivät kuluvat hyödyllisessä työssä. Samalla henkinen ja fyysinen kunto sekä liikenneturvallisuus paranisivat. Eikä unohtaa kannata sitäkään, että tästä on monipuolinen hyöty kansantaloudellemmekin.
Metsien tuottavuus paranee pusikoiden poistamisen jälkeen ja sairaanhoitokulut alenevat, onnettomuuksien vähenemisen myötä. – Ja myöskin siitä, että fyysinen ja henkinen kunto kohenevat pitkälti ”oloneuvoksina” oleville turvapaikanhakijoille ja muille työttömille.
Tässä olisi hyödyllistä toimintaa tiedossa nyt kansanedustajillemme kotimaan hyväksi. Intomielisen, muiden rikkaampien Euroopan maiden talouden hyvinvoinnista huolehtimisen vastapainoksi!

Kuten KANSANEDUSTAJAN arvokin jo ilmaisee. Huolehdittaisiin todellakin vastuullisesti siitä, ettei Suomessa enää parhaassa työkunnossa olevat henkilöt saisi yhteiskunnalta rahaa aivan vakituisella joutenololla!
Valtiovalalla ei ainakaan rahasta ole puute, jos ja kun, verorahoillamme tuetaan satumaisen suurilla summilla Euroopan suurimpia kultavarantoja omistavia valtioita.

 


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI