Koronavirusepidemian vaikutukset Järvilakeuden kansalaisopiston toimintaan 

0

Valtioneuvosto linjasi maanantaina 16.3.2020, että koulutustoiminta, mukaan lukien kansalaisopistojen toteuttama vapaa sivistystyö, keskeytetään 18.3.-13.4.2020 väliseksi ajaksi koronaviruksen torjumiseksi. Tämä vaikuttaa suoraan myös Järvilakeuden kansalaisopiston toimintaan. Työnsä joutui keskeyttämään yli 80 opettajaa ja tuhannet opiskelijat jäävät ilman lähiopetusta Evijärvellä, Kauhavalla ja Lappajärvellä.

Rehtori Leea Keto kertoi että, opistolla ei kuitenkaan lyödä kokonaan hanskoja tiskiin, vaan parhaillaan suunnitellaan korvaavia keinoja jatkaa opetusta etäopetuksena. Monet virtuaalisen yhteydenpidon kanavat valjastetaan nyt luovasti kurssien käyttöön. Valitettavasti ihan kaikkia kursseja ei kuitenkaan ole mahdollista toteuttaa etäopetuksena. Kurssien opettajat ovat itse yhteyksissä kurssilaisiin mahdollisen etätoteutuksen tiimoilta.

Kansalaisopiston perinteiset kevättapahtumat ja -näyttelyt joudutaan melko varmasti perumaan, mutta toki myös tähän virtuaalisuus voi tarjota uusia ratkaisuja.

Viime syksynä käynnistynyt taiteen perusopetus teatteritaiteesta lapsille ja nuorille yleisen oppimäärän mukaan toteutetaan etäopetuksena suunniteltujen tuntimäärien ja opetussuunnitelman mukaisesti. (Opetusmenetelminä ovat mm. näytelmien katsominen ja analysointi sekä omien näytelmätekstien kirjoittaminen yhteisöllisesti.)

Opiston toimiston väki siirtyy maanantaista 23.3. alkaen pääsääntöisesti etätöihin ja toimistossa asiointia ei suositella. Henkilöstön kuitenkin tavoittaa normaalisti puhelimitse ja sähköpostitse.

– Tällaisena poikkeuksellisena aikana sosiaalisten kontaktien, harrastamisen ja itsensä kehittämisen merkitys korostuu, sanoo rehtori Keto.

– Toivommekin, että opiskelijat ottaisivat virtuaalisen etäopetuksen ennen kaikkea positiivisena haasteena, joka mahdollistaa uudenlaisen yhteisöllisyyden ja osallistumisen.


 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI