Kuinka tässä näin on päässyt käymään -98 oktaanisen bensan suosio senkuin kasvaa!

0

Autoilevat kuluttajat karttavat edelleenkin vain vähän halvempaa vihreää 95E10 tankkauspistoolia ja tarttuvat mieluimmin viereiseen tuttuun ja turvalliseen 98 oktaaniseen bensiiniin
98-oktaanisen bensan suosio jatkaa kasvuaan uuden E10-bensiinin kustannuksella, kertoo Yle verkkosivuillaan.
Samaan aikaan polttoaineiden toimittajat hämmästelevät huulet pyöreinä, että kuinka tässä nyt näin on päässyt käymään.

Uusi bensiinlaatu E10 näyttää todella hämmentäneen autoilijat Suomessa. Heti uuden bensalaadun saapumisen jälkeen bensa-asemilta kerrottiin, että autoilijat ovat valinneet uuden ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon sijaan 98-oktaanista menovettä.

Alkupäivien varman päälle tankkaaminen ei ole kuitenkaan laantunut, vaan päinvastoin paikoin lisääntynyt huimasti. Osassa maata jopa puolet tankkaajista valitsee 98-oktaanisen bensiinin.

Arvion mukaan 98-oktaanisen osuus tulisi olla noin neljännes bensan myynnistä. Kova menekki on ollut yllätys huoltoasemilla.

– Jos bensamyynnistä jo 40 prosenttia tulee 98:sta, niin onhan se yllätys, päivittelee  muun muassa Teboilin liiketoimintajohtaja Ilpo Kuusimaa Ylelle.

-Jos ”bensa ja energia pomot” kuuntelisivat aidosti kuluttajia ja seuraisivat avarakatseisemmin korkealta lasitorneistaan markkinoiden käyttäytymistä  sekä välittäisivät kuluttajamielipiteistäkin, niin ei tarvitsisi tyhminä ihmetellä, kertoi eräskin tankaaja 98-hana kädessään.

-Koko 95 eko-systeemi heitettiin kuluttajien ”silmille”  liian raakileena tutkimatta , vähän niinkuin kuin tuo sikainfluenssarokote, mikähän pommi tässäkin kytee autoilijoille ja veronmaksajille? Päättäjät eivät ainakaan ole ottamassa vastuuta, jos koneet alkaa vuoden päästä paukkuun” väärästä” seoksesta. Heh.

Mutta tällaistahan tämä suomalaisten päättäjien tietotaito on viimeaikoina ollut, ei yllätä siinä mielessä yhtään, päästeli kommenttinsa tankilla suu virneessä dieseliä tankkiinsa mustalla letkulla ”pyssyttänyt” suomalainen.

JÄTÄ KOMMENTTI