Kulottaja vastaa aina vahingoista!

0
Näissäkin Alavudella kuvaamissani ruohikkojen poltossa onnistuttiin, tuulesta huolimatta pitämään kulotus kurissa.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Töysä

Elämme kohtalaisen tuulista ja kuivaa kevättä. Tällaiset olosuhteet merkitsee perinteisesti, myöskin kulottamisen ”kulta-aikaa”. Meistä monella herää mielitekona, tuikata tuleen kuivia ruohikoita ja pöheikköjä.

Useimmat kevään kulotukset pysyvät hallinnassa, kun hommaan varaudutaan vastuullisesti. Mutta luvattoman paljon, pihojen ja peltojen polttamiset riistäytyvät vaarallisille alueille. Palokuntaakin on tarvittu, kun tuli on karannut ympäristöön. Rakennuksia ja vähän metsääkin on tämänkin kevään aikana tuhoutunut. Lisäksi ihmiset saaneet monenlaisia vammoja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sen pitäisi ainakin tiedostaa, että kulottajalla on kuitenkin kaikki vastuu tekemisistään. Tulen sytyttäjä on vastuussa, ensijassa kaikista koituneista vahingoista. Jos on täydelliset vastuuvakuutukset ym. niin, korvaukset jäävät sitten tulitikun raapaisijan ja yhtiön välienselvittelyksi.

Tänäänkin on valinnut tuulinen ja kuiva poutapäivä. Siitä huolimatta, että kuivaa on, ei ole mitään yleisiä ruohikkopalovaroituksia voimassa. Ainostaan näin on Ahvenenmaalla ja Varsinais-Suomessa! Yleiset varoitukset yleensä vaikuttavat hyvin ehkäisevästi kevään kulotuksia.

Kun varoituksia ei ole, niin monia ruohikoita ja muita kohteita onnistuneesti ja vähemmän onnistuneesti kulotettu alueellammekin. Mutta onneksi ei kuitenkaan suurempia vahinkoja ole tapahtunut.

OLLAAN VAROIVAISIA KULOTUKSISSA KOKO KESÄN!

Kuvat: Pentti Hautala


 

JÄTÄ KOMMENTTI