Kuluttajavirasto neuvoo | Kun vuokramökki ei ole sovitunlainen, toimi nopeasti

0
(Arkistokuva)

Mökkiä vuokratessa ilmoitus ja todellisuus eivät aina kohtaa. Ilmoita vuokramökin puutteista viivyttelemättä, neuvoo Kilpailu- ja kuluttajavirasto KKV verkkosivullaan.

– Kun saavut vuokraamallesi mökille, tarkista ensimmäiseksi, että mökin varustelu ja kunto vastaavat sovittua. Ilmoita mahdollisista puutteista mökin vuokraajalle saman tien, jotta yritys voi käyttää oikeuttaan korjata virhe. Soittaminen on yleensä paras keino tavoittaa vuokraaja saman tien, KKV toteaa

Jos puutetta tai virhettä ei pystytä korjaamaan, asiakas voi pyytää hinnanalennusta hyvitykseksi. Koko sopimus voidaan tarvittaessa purkaa, jos mökki ei vastaa lainkaan sitä mitä on sovittu, kuitenkin useimmiten silloin, jos eroavaisuudet ovat merkittäviä.

(Arkistokuva)

Valokuvaamalla voi dokumentoida mökin kunnon. Silloin on todistusaineistoa mahdollisia riitatilanteita varten.

Vuokraajalle on aina hyvä tehdä korvausvaatimus myös kirjallisesti, esimerkiksi sähköpostitse. Reklamaatiossa tulisi olla esillä selkeästi, mistä on kysymys ja mitä vaatimuksia asiassa on.

Mökkien välitysyrityksiin ja mökkejä vuokraaviin yrityksiin pätee riitatilanteissa kuluttajansuojalaki. Jos reklamaatio yritykselle ei tuota toivottua tulosta, voi ottaa yhteyttä kuluttajaneuvontaan.

– Jos mökki on vuokrattu yksityishenkilöiltä, asiaan ei sovelleta kuluttajansuojalakia, KKV muistutta

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI