Kunnanjohtaja Johanna Rannanjärvi vieraili Kuninkaantuvalla

0
Johanna Rannanjärvi Kuninkaantuvan kaupassa

Kunnanjohtaja Johanna Rannanjärvelle vierailu Soinin Kuninkaantuvalla oli hänelle mielenkiintoinen tuttavuus. Kuninkaantuvan ”primus motor” Lasse Autio esitteli hänelle kokonaisuuden yhdessä muiden Soini-Seuran jäsenten kanssa. Käytiin läpi koulumuseo, apteekkimuseo, kauppamuseo ja kaikki sotahistorialliset kohteet.

Samalla kunnanhohtaja vastaili toimittajan kysymyksiin seuraavasti:

Minkälaisia harrastuksia Soinin kunnanjohtajalla on?

  • Tällä hetkellä en ehdi kovin aktiivisesti mitään harrastaa, mutta kun aikaa ja inspiraatiota löytyy, niin mielelläni ompelen. Toinen harrastus on ollut hevoset, joskin nykyisin se harrastus on tauolla. En ole mitenkään ahkera teatterissa tai konserteissa kävijä.  Tulevana kesänä odotan tutustumista tarkemmin Soiniin. Tärkeitä tapahtumia kesällä ovat Luonto- ja Erämessut ja Soinillinen. Kesän aikana on tarkoitus siirtyä asumaan Soiniin, jolloin varmasti jää enemmän aikaa harrastuksille.
Militariamuseo kiinnosti

Kuntayhteistyö ja tulevaisuus?

  • Soinilla on mukava sijainti kahden mielenkiintoisen seutukunnan välissä ja yhteistyötä on tärkeä tehdä niin Kuusiokuntien kuin Järvi-Pohjanmaan kuntien kanssa. Soinin kannalta tulevaisuuteen vaikuttavia tekijöitä tulee myös valtiovallan taholta. Niitä emme vielä tiedä, mutta muutokset väestöennusteissa ovat haastavat. Vuonna 2018 yli 74 vuotiaita Soinissa oli 14,2 prosenttia kun se nousee vuoteen 2040 mennessä 26,4 prosenttiin, tämä muutoksen mukanaan tuomiin haasteisiin pitää alkaa varautumaan jo nyt. Kysymykseen säilyykö Soini itsenäisenä, siitä päättävät soinilaiset itse.

Kunnan talous ja Soinin tulevaisuus?

  • Talous ei ole helppo asia, siihen kun vaikuttavat monet asiat. Tuoreen väestöennusteen mukaan soinilaisten määrä laskee 20-vuodessa 500 asukasta. Tähän asiaan on tartuttava ja meidän on löydettävä ne tekijät, joilla saadaan muutkin tajuamaan kuinka hyvä paikka meillä täällä on, eli pito-ja vetovoimatekijöihin on panostettava.                                        Se taas maksaa, joten rahaa tarvitaan. Viime vuoden asukastilastoja tarkastelemalla Suomen pienistä paikkakunnista vain Kustavi pystyi nostamaan asukaslukuaan. Kustavissa on tehty ratkaisuja, jotka ovat tehneet kunnasta houkuttelevan asuinpaikkakunnan, mm. alhainen veroprosentti ja ilmainen varhaiskasvatus. Meidän ei pidä unohtaa myöskään yrittäjiä, jotka tulevat tarvitsemaan osaavaa työvoimaa tulevaisuudessakin.
Myös Yrjö Jylhä ja lääkintämies Laasasenaho kiinnostivat

Mitä tekee kunnanjohtaja Johanna Rannanjärvi alkavan kevään aikana?

  • Tutustun soinilaisiin yrityksiin ja kyliin ja siinä samalla soinilaisiin ihmisiin. Tiehankkeet on saatava alkuun ja pidän tärkeänä myös kunnan viestintäsuunnitelman tekemistä ja sähköisten palvelujen kehittämistä, johon olemmekin saaneet valtionvarainministeriön avustusta.

 

 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI