Kuortaneen Urheiluopisto – liikunnan helmi Pohjanmaalla

0
Kuortaneen Urheiluopisto

Kuortaneen urheiluopisto on vuonna 1950 perustettu urheiluopisto, joka täyttää ensi vuonna 70 vuotta ja on elänyt voimakasta kasvua ja kasvaa yhä.

Opiston toimitusjohtaja Jussi Töyrylä kertoo opiston kehityksestä yli viiden vuoden ajanjaksosta ja tulevaisuudesta seuraavasti.

Jussi Töyrylä

Kuortaneen urheiluopisto on suosittu

-Suomessa on yksitoista opistoa, osa niistä ovat täydenpalvelun taloja kuten me Kuortane, osa pienempiä kuin me ja esimerkiksi Vierumäki ja Vuokatti, jotka ovat muodostuneen enemmän matkailukeskuksiksi. Me olemme edelleenkin profiloituneet urheiluopistoiksi. Kaikkien mittareiden kautta katsottuna olemme kolmen suurimman joukossa ja investointimme myös tarkoittavat pysymistä tulevaisuudessa tässä joukossa.

Vahva usko tulevaisuuteen

-Nyt eletään vielä viiden vuoden investointisuunnitelmaa, joka on kokonaisuudessaan 20 miljoonaa, sen loppukautta. Tähän sisätyy vuoden alussa valmistuva telinevoimisteluhalli. Sen jälkeen on vuorossa ravintoloiden peruskorjaus ja lisää rakennettavaa majoitustilaa. Meillä syödään päivittäin noin yhdeksästäsadasta aina kolmeentuhanteen ateriaan päivittäin, joten se vaatii lisätilaa.

Tasokasta hotelliasumista

Myös majoituksen lisätilantarve tulee pesäpallon, jalkapallon ja telinevoimistelun myötä tulevaisuudessa. Myös laatutason vaatimukset edellyttävät muutoksia.  Peruskorjausinvestointeja tullaan tekemään, niillekin tarvetta löytyy.

Järven rannalla

Pian 70 vuotta työtä urheilun ja kasvatuksen hyväksi

-Opiston tarjoama sisältö on vuosien saatossa myös muuttunut, kun Kuortaneen urheiluopisto aloitti viisikymmenluvulla, täällä oli Suomen painimaajoukkueen ensimmäinen leiri. Lajikirjo on sen jälkeen muuttunut tavattomasti. Joukkuelajit ovat edelleen mukana, mutta on paljon yksilölajeja, joita kehitämme, esimerkiksi telinevoimistelu on yksi suurimmista yksilölajeista, johon panostamme. Jousiammunta ja keilaus ovat lajiohjelmassa. Jalkapallosta ja pesäpallosta odotamme suurta kasvua, siitä esimerkkinä toimintoja varten rakennettu uusi halli.

Liikunnan parasta maisemaa
Fatbikeä rannalla

Kansainvälisyys maaseudun ja luonnon keskellä

-Haluamme tienenkin myös panostaa kansainväliseen kasvuun, mutta pidämme tärkeänä kotimaisen kasvun, mutta kansainvälisyys on tärkeää etenkin tiedonvälityksen kannalta.  Se mihin olemme myös panostaneet, on kysymys missä me sijaitsemme. Emme ole urbaanissa keskuksessa, olemme täällä maaseudulla, teemme osamme se vetovoimaisuuden eteen, joka muodostuu tärkeäksi tulevaisuudessa menestymiseen, näin uskomme.

Koulutusta

Ryhmä ”hitsaantui” yhteen

Kuortaneen urheiluopistolla vieraili viime viikolla Maaseudun terveys- ja Lomahuollon 18 henkinen ryhmä tuetulla Työt Takana-lomaviikolla. Ryhmä oli eri puolilta Suomea, Sodankylästä, Lappeenrannasta, Heinolasta, Ylivieskasta, Porista ja Juvalta. Ryhmä sai erinomaisen loman, yhteispeli sujui, kaikki olivat tyytyväisiä opiston antamiin palveluihin. Eläkeiän saavuttaneet osallistujat saivat ”virtaa” ja kokemusperäistä tietoa ja ohjeita tuleviin eläkevuosiin.

Ryhmän kiitokset sai ryhmän kaikki ohjaajat ja Niko Mäkinen

 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI