Kuvanveistäjä Antti Maasalon kesä on täynnä työtä

0
Kuvanveistäjä Antti Maasalo ja veistos puutarhassa

Kuvanveistäjä Antti Maasalo ja veistos puutarhassa
Lauantaina Antti Maasalo luovuttaa viidennen teoksensa Alajärven kaupungille.

Kuvanveistäjä Antti Maasalo on kiireinen kesällä. Kesä on teosten tekemisen aikaa. Alajärven kaupungille luovutettava teos ”LIIKKEELLÄ” on valmistunut alkukesän aikana. Kaksimetrinen teos on tuulen ja valon yhdistelmä, joka esittelee urheilulajeja, muun muassa pesäpalloa. Teos on vuodenaikojen kokonaisuus, kertoen pimeydestä ja auringosta. Antti Maasalo halusi säilyttää Alajärven kiertoliittymät ehjänä kokonaisuutena, joten hän päätti luovuttaa teoksen kaupungille.

Maasalon teoksia on ympäri Suomea, mutta erikoisen paljon Keravalla, Seinäjoella ja Kotkassa. Valotaiteen ryhmän jäsenenä teoksia on myös Unkarissa. Valotaide on muuttunut kovasti vuosien varrella. Ennen saattoi liike tulla levysoittimen moottorin välityksellä. Nykyään videot, DVD ja Led-tekniikka on muuttanut ja monipuollistanut valo- ja äänitaiteen.

Kuvaa, liikettä ja ääntä

Maasalon ateljeen pinta-ala on noin 300 neliömetriä ja se on mahdollistanut avoimena tilana erilaisten matineoiden, konserttien järjestämisen tiloissa. Myös ryhmiä, isojakin pystyy vastaanottamaan tiloissa. Ja tilaa teokset vaativatkin, esimerkiksi  Karhulan Jokipuistossa on taiteilijan teos, joka on 7,4 metriä korkea ja siinä on kuuden metrin vesiputous.

Kuvanveistäjä Antti Maasalon innostus taiteen tekemiseen ei ole vuosien saatossa laantunut,  uudet innovaatiot vain lisäävät tekemisen motivaatiota. Siitä esimerkkinä tulevaisuudessa kaksivuotinen näyttely Suomessa, lisää haasteita.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI