Kylmät kelit ovat täällä – oletko jo tehnyt auton talvihuollon?

0
Muista vaihtaa lasinpesuneste pakkasenkestävään versioon
Muista vaihtaa lasinpesuneste pakkasenkestävään versioon
Ennen paukkupakkasia ja kunnon lumipyryjä kannattaa oma menopeli valmistella huolella talvikautta varten. Helpot kotikonstit eivät vie paljoa aikaa, mutta varmistavat turvallisen ja mukavan ajon talviolosuhteissa.

Autotarvikkeita myyvissä liikkeissä käy nyt vipinä, kun autoilijat varustelevat kulkuneuvojaan nurkan takana odottavaa talvikautta varten.

Näin valmistelet auton talveen:
Pese ja vahaa

Pesu autolle tarkoitetuilla pesuaineilla auttaa säilyttämään maalipinnan hyvänä. Myös sisäpesu kannattaa tehdä muutaman kerran vuodessa. Talvea vasten tehtävä auton vahaus on vuoden tärkein, sillä se suojaa loskakauden lialta, suolalta, hiekalta ja pikku kiviltä.

Vaihda talvirenkaat hyvissä ajoin

Nastat voi vaihtaa alle heti, kun yöpakkaset yleistyvät. Lakisääteinen talvirengaspakko on Suomessa joulukuun alusta helmikuun loppuun. Muista myös tarkistaa talvirenkaiden rengaspaineet sekä puhdistaa ja huoltaa kesärenkaat ja -vanteet ennen talvisäilytystä.

Muista sopiva lasinpesuneste ja jäähdytysneste

Yöpakkasten alkaessa vaihda lasinpesuneste pakkasenkestävään versioon, jotta se ei jäädy säiliöihin. Varmista oikea laimennussuhde pakkasesta. Muista myös varustaa auto pakkasenkestävällä jäähdytysnesteellä, ettei matkanteko pysähdy talviselle tielle.

Valmistaudu ajoissa pakkasaamuihin

Löytyväthän autostasi puhtaat ja hyväkuntoiset lumiharja ja jääraappa? Likaisilla tai huonokuntoisilla välineillä saa aikaiseksi enemmän haittaa kuin hyötyä, sillä ne vahingoittavat auton pintaa. Muista myös käyttää välineitä ahkerasti talven aikana.

Auton starttivirtalähteen eli akun kuntoa ei sovi myöskään unohtaa tarkistaa. Tässä kohtaa heikko ja kulunut osa kannattaa vaihtaa ajoissa, etteivät pakkasaamut tee ikäävää yllätystä.

Myös monet eri tyyppiset lämmittimet tuovat helpotusta ja mukavuutta ajoneuvojen talvikäyttöön.

JÄTÄ KOMMENTTI