Kysymyksiä Ähtärin kaupunginjohtajalle

0
Ähtärin kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki

Tauolla ollut haastattelusarjamme kaupungin- ja kunnanjohtatajille Kuusiokunnissa jatkuu Ähtärin kaupunginjohtajan Jorma Pienimäen haastattelulla.

  • Kerro itsestäsi – Olen 46 -vuotias mies, naimisissa ja neljän vauhdikkaan lapsen isä. Asumme Ähtärissä ja työltä liikenevä vapaa-aika kuluu perheen kanssa etupäässä liikuntapainotteisten harrastusten parissa sekä mökkeillen. Omat harrastukseni ovat liikunta- ja kulttuuripainotteisia, joista voisi mainita mm. jääkiekko- ja pesäpallotuomaroinnin sekä kuntoliikunnan. Luonteeltani olen tavoitteellinen, määrätietoinen, periksiantamaton puurtaja. Työtä tehdään tosissaan muttei totisena. Positiivinen elämänasenne ja huumori antavat voimaa ja energiaa.
  • Mikä sai valitsemaan Ähtärin? – Työskentelin aiemmin 9 vuotta Ylitornion kunnan sivistystoimenjohtajana, josta kuusi viimeistä vuotta samanaikaisesti myös Pellon kunnan sivistystoimenjohtajana. Tämä on pitkä aika samassa virassa ja aloin kaivata uusia sisällöllisiä haasteita. Ähtäri haki uutta kaupunginjohtajaa vuodenvaihteessa 2011/2012. Innostuin hakemaan virkaa, koska Ähtäri on mielenkiintoinen, suuria mahdollisuuksia omaava, kaunis, järvirikas ja eteenpäin pyrkivä kaupunki. Hakupäätöstä helpotti myös se, että vaimoni on syntyjään ähtäriläinen, hänen vanhempansa asuvat täällä ja minä olen lähtöjäni Alavudelta.
  • Työhistoriasi – Kaupunginjohtaja, Ähtärin kaupunki 9.2012, Sivistystoimenjohtaja / sivistysosaston päällikkö / kunnan johtoryhmän jäsen, Ylitornion kunta ja Pellon kunta 8.2003 – 31.8.2012. Luokanopettaja, Tampereen Haiharan koulu 8.2002 – 31.7.2003. Tuntiopettaja, Rovaniemen mlk:n Syväsenvaaran koulu ja Napapiirin yläaste 8.1999 – 31.7.2002
  • Miten motivoit viranhaltijat ja luottamushenkilöt?  – Valmistelemalla esiteltävät asiat huolella, avaamalla asiayhteyksiä, tarjoamalla viranhaltijoille / työntekijöille innostavia ja motivoivia tehtäviä, osallisuutta, antamalla palautetta sekä asettamalla oikein mitoitettuja tavoitteita. Yleisestikin oma esimerkki ja työhön suhtautuminen motivoivat kanssani työskenteleviä.
  • Mitä uusia ”tuulia” Ähtäriin? – Ähtärissä puhaltaa uusia tuulia toisen asteen kampuksen (ammatillisen ja yleissivistävän koulutuksen yhteiskampus) ja perusopetuksen oppimisympäristön suunnittelun ja valmistelun osalta. Uudet oppimisympäristöt on tavoitteena saada käyttöön loppuvuodesta 2023. Lisäksi Ähtärissä valmistaudutaan uuden uimahallin suunnitteluun ja valtionavustuksen hakemiseen. Elinvoimapuolella matkailualueella saunaravintola Kiulu avasi ovensa 5.7. Padel -kentät valmistuivat kesä- heinäkuun vaihteeseen ja matkailukesä kävijöiden osalta näyttää oikein lupaavalta. Matkailualueelle on valmisteilla uutta tarjontaa vierailijoiden sekä paikallisten nautittavaksi. Kolmannen sektorin toimijat ovat innostuneet toden teolla kehittämään Ähtärin harrastepaikkoja. Aivan viime kuukausien aikana on valmistunut eläinharrastajien monitoimikuplahalli ennen kaikkea hevos- ja koiraharrastajien käyttöön, maakunnan toinen mitat täyttävä ulkosalibandykaukalo ja syksyn myötä valmistuu vielä pesäpalloilijoiden tekonurmikenttä sekä kuntoportaat Mustikkavuorelle. Edellisten lisäksi käymme mielenkiintoisia keskusteluja kaupan- ja matkailualan toimijoiden kanssa mahdollisten toimenpiteiden osalta. Myös jalostus- / teollisuustoiminnan osalta on menossa selvitystoimenpiteitä. Summa summarum, kovin moninaisia tuulia Ähtärissä siis.
  • Millainen on paineensietokykysi?  – Pidän paineensietokykyäni yhtenä vahvuuksistani. Myös kokemus on vahvistanut tätä osa-aluetta. Kun uskon asiaan ja löydän ratkaisulleni perusteet, ollen ns. sinut toimenpiteiden kanssa, olen valmis tarvittaessa kohtaamaan asian nurjemmankin puolen.
  • Miten ratkaiset konfliktitilanteita?  – Pyrin ratkaisemaan konfliktit rakentavasti, neuvotellen, yhteisymmärryksen löytäen.

 

 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI