Lähdetään kylille!

0

Päivi Kultalahti /J-Pnews

Avoimet kylät -päivää vietetään jälleen lauantaina 8. kesäkuuta. Aisaparin alueelta mukaan on ilmoittautunut toistakymmentä kohdetta, ja Evijärvellä pihakirppiksiä on lisäksi mukana yli 30.

Lehtimäen Rannankylässä lapset pitävät lättykahvilaa Suninsalmen vanhalla makasiinilla ja Suninsalmen piha-alueella on peräkonttikirppis. Tapahtumasta vastaa Lehtimäen Rannankylän kyläyhdistys. 

Lehtimäen Länsikylässä kokoonnutaan Länsituulen piha-alueella, jonne on järjestetty muun muassa erilaisia kilpailuja sekä maksullinen keittolounas. Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Länsikylän kyläyhdistys, Kätkänjärven suojeluyhdistys ja B&B Länsituuli.

Evijärven kylät tempaisevat yhteisen pihakirppiskierroksen merkeissä viime vuoden tapaan.  Särkikylässä on saatu päätökseen kosteikkohanke, hankkeen päättymistä juhlistetaan nauhan leikkauksella ja tutustumalla kosteikkoalueeseen. Luvassa on myös kahvia ja makkaraa. Tapahtuman järjestää Särkikylän kyläseura. 

Alahärmässä Hillissä, Vanhan Välimäen riihellä on pihakirppis, kulttuurimaistiaisia ja poniratsastusta. Silitellä voi myös pupuja ja lampaita. Järjestelyistä vastaa Hillin kyläseura.  Voltissa kotiseututalolla Härmä-seura ja Voltin maa- ja kotitalousseura järjestävät Riuhnaasut. Kotiseututalon hengessä vaalitaan perinteitä, pidetään taimimyynitä, vietetään mukavaa yhteistä aikaa ja herkutellaan lätyillä.

Kauhavalla Ruotsalassa, Kauhavan invalidien omistamalla toimintakeskus Lehtopirtillä on pihakirppis ja avointen ovien päivä. Tapahtumassa lauletaan karaokea ja pidetään arpajaiset, kahvia ja makkaraakin on tarjolla.  Alakylässä pyöräillään Kolmen sillan eli Ämpin, Pernaan ja Hemmingin kierros. Tapahtuman järjestää Alakylän kyläyhdistys. 

Kyläpyöräily järjestetään myös Kankaankylässä Ylihärmässä. Kankaan – Ikolan kyläseura Tempaus järjestää pyöräilyn Ämpin sillan kautta Pernaan pelipaikalle, jossa voi herkutella vaikka jätskillä!

Kuvakerho Roikka esittelee yhdistyksenä toimintaa Mäenpään kylätalolla Kauhavalla. Lapset pääsevät touhuamaan kylätalon pihalla olevalla leikkikentällä.

Lappajärven Länsirannan kyläyhdistys järjestää kylän laavulla Kauhavantien varressa ulkoilutapahtuman ja Alajärven Paalijärvellä pidetään pikatriathlon kyläkoulun hyväksi. Tapahtuma on luvassa myös Neuvosen tilalla Alajärven Uusikylällä.

Lapuan Haapakosken nuorisoseuralla vietetään avointen ovien päivää. Nuorisoseuralla on puffetti ja arvontaa. Kasvomaalausta ja kaikenlaista kivaa tekemistä on niin sisätiloissa kuin ulkonakin.  

Lähde tutustumaan kyliin, tai jos innostuitte järjestämään tapahtuman omassa kylässänne, niin ilmoita pikaisesti Päivi Kultalahdelle Aisapariin. Kaikki Avoimet kylät -tapahtuman kohteet ja lisätietoja tapahtumista löytyy netistä avoimetkylat.fi -osoitteesta.

MAAKUNNAN TAPAHTUMAN KAIKKI KOHTEET LÖYDÄT KARTALTA TÄSTÄ LINKISTÄ (Google Maps)


 

JÄTÄ KOMMENTTI