Lappajärven kunnan ilmeuudistus on valmistunut

1
Lappajärven uusi logo

Lappajärven kunnan ilmeuudistus on valmistunut

Elinvoimalautakunnassa syksyllä 2020 alkaneen kuntamarkkinoinnin kehittämisprojektin tuloksena Lappajärven kunta on saanut uuden ilmeen, joka sisältää uuden logon, graafisen ohjeiston sekä sloganin.

Logon ja graafisen ohjeiston suunnittelusta vastasi mainostoimisto Riima Oy. “Logon visuaalisuus ja tarinallisuus tuntuivat heti omalta ja paikkakuntaan sopivalta”, hehkuttaa Lappajärven kunnan elinvoimalautakunnan puheenjohtaja Maarit Ahola. Selkeät värit, alueeseen ja Lappajärven syntyyn liitettävä vahva symboliikka tulevat logossa hyvin esiin.
Tunnuksen muotokieli ja symboliikka kertovat historiasta, kraatterijärven synnystä ja järven rannalle kehittyvästä kunnasta. Ne linkittyvät myös modernilla tavalla nykypäivään, raikkaaseen luontoon ja puhtauteen, yhteisöllisyydestä kumpuavaan tahtotilaan, toisensa kunnioittamiseen sekä kehitykseen ja kasvuun.

Sloganista järjestettiin kilpailu, jonka voittaja Esko Pennanen palkittiin elinvoimalautakunnan kokouksessa 15.6.2021. Toinen toistaan parempia sloganehdotuksia tuli kaikkiaan yli kaksi sataa. “Pala taivasta –slogan puhuttelee monimerkityksellisyydellään. Lappajärvi on muodostunut meteorin iskusta eli pala taivasta on muovannut järven ja sen alueen.
Tämän lisäksi toivomme, että ihmiset voivat kokea Lappajärvellä oman palansa taivasta”, kertoo Lappajärven kunnanjohtaja Sami Alasara. Uusilla verkkosivuilla huomio tiedon löydettävyyteen ja sivujen saavutettavuuteen.

Kunnanjohtaja Sami Alasara

-Osana ilmeuudistusta lanseerataan myös kunnan uudet verkkosivut. ”Uudet kotisivumme ovat huomattava parannus kunnan viestintään. Älykkäiden hakuominaisuuksien, mobiiliresponsiivisuuden sekä hakukoneoptimointia ja saavutettavuutta tukevan tekniikan ansiosta kuntalaiset löytävät tietoa entistä helpommin, kertoo Alasara.

Uusilla verkkosivuilla on huomioitu erilaisia tiedonhakijoita ja käyttäjäryhmiä. ”Olemme halunneet rakentaa verkkosivut erilaisille käyttäjille sopiviksi palvelut edellä. Verkkosivujen sisältö voidaan esittää entistä luettavammassa ja kiinnostavammassa muodossa, mikä tukee tiedon löydettävyyttä. ”, Alasara jatkaa.


 

1 KOMMENTTI

  1. Onhan tuo logo ihan hieno mutta ei mitenkään iskevä. Miten tuo lintu Lappajärveen nyt niin liittyy, ei tämä mikää lintupaikka niinkään ole.
    Slogan on kyllä aika kökkö ja tylsä, vähän kuin se aiempi ”Avaruuden tuntua” mutta parempi sentään kuin ”Virtaa Lappajärvelle”.

    Lappajärven kunnalla on ollut nettisivut jo ainakin vuodesta 1998 lähtien ja nettisivut on uusittu sen jälkeen 4 kertaa, täytyy sanoa että näistä eri versioista surkein on ollut nämä nykyiset jotka siis vielä alkukesästä 2021 ovat pystyssä, tämä tämän hetkinen nettisivu on ollut alusta alkaen rikkinäinen ja nämäkin on suunnitellut joku ”ammattilainen”. Nettisivujen tulee olla selkeät ja toimivat.

JÄTÄ KOMMENTTI