Lassen hyväntekeväisyyhankinta… PANDA PIRISTÄÄ LATENKONEEN PIHA-ALUEELLA

0
Tuurin ja Alavuden aseman välisellä maantiellä liikkujia sekä Latenkone Oy:ssä asioivia ja konepihassa työskenteliviä ihastuttaa hieno panda-hahmo. (Kuva:Pentti Hautala)

PENTTI HAUTALA
Alavus/Tuuri

”Jahas Tuurissakin on nyt aivan oma panda.” ”Mistähän sen on Saarenpään Lasse hankkinut yrityksensä pihapiiriin?” Esimerkiksi tällaisia mietteitä ja kysymyksiä on ajateltu Tuurin ja Alavuden välisellä maantiellä liikkuneiden keskuudessa.

– Minultakin moni on sitä tiedustellut, joten pitihän siitä ottaa selvää…

Panda-patsas on ollut sijoitettuna LatenKoneen pihapiiriin nykyiselle paikalleen, maantieltä yrityksen pihaan kääntyvän pääliittymän reunaan. Se on ollut siinä loppukesästä alkaen.

Yrittäjä Lasse Saarenpää palkittiin vuonna 2018 valtakunnallisena Nuorena Yrittäjänä. Hän on tullut tunnetuksi yrittäjyyden ohella myös aktiivisena hyväntekeväisyystoimijana. (Kuva: Pentti Hautala)

Toissa vuonna Suomen valtakunnalliseksi nuoreksi valittu ja palkittu Lasse Saarenpää on tullut tunnetuksi yrittäjyyden lisäksi hyväntekäväisyys toiminnastaan. Siihen juontaa myöskin kyseisen panda-patsaan/hahmon hankkiminen.

Panda on parisen metriä korkea. Sillä on puolentoista metrin levyinen pää. Materiaalina on lasikuitumainen massa ja se on saanut vuosien saatossa muutamia kuhmujakin pintaansa. 
Pandatunnuksen alkuperäinen historia juontaa juurensa aina Helsingin olympiavuoteen 1952. Silloin Vaajakosken makeistehtaan valmistama Panda Pop-niminen suklaalevy tuli myyntiin pandakarhulla koristetussa kääreessä. Panda-nimi tuotiin makeistehtaan kaikkiin tuotteisiin vuonna 1961.

Saarenpään hankkima komistus on tervehtinyt Panda-makeistehtaan myymälän porraspäässä asiakaita vuodesta 2007 alkaen. Nyt tehtaan edessä kävijöitä tervehti uusi ja isompi panda.
Lasse Saarenpää totesi, että Tuurissakin pitää olla oma panda, kun naapurissa Ähtärissäkin on oikein aitoja eläimiä.

Ja kyllähän Maailman luonnon säätiön WWF:n tunnuseläimen hahmo hyvin sopiikin piristämään tällaista, erilaisia koneita täynnä olevaa, piha-aluetta. Herättää ainakin kysymyksiä ja luo mukavasti kevennystä.

– Ajatuksen hyvätenkeväisyyshuutokauppaan osallistumisesta minulle herätti, toiminnan avulla kerättyjen varojen käyttötarkoitus. Koko rahasumma ohjattiin Panda-makeistehtaan taholta tärkeään toimintaan: Hope Yhdessä & Yhteisesti ry:n avulla Seinäjoen seudun lapsiperheiden tukemiseen.

– Nettihuutokaupassa hinta nousi 2010-euroon. Panda tuotiin samaan hintaan Vaajakoskelta tänne Tuuriin. Painoa sillä on sen verran, että siirtely vaatii kahden miehen voimat.

– Olen aina kokenut tärkeäksi lähiyhteisön auttamisen ja yhteisöllisyyden vahvistamisen kaikenlaisen hyväntekäväisyyden avulla, tarkentaa Lasse Saarenpää.


 

JÄTÄ KOMMENTTI