LEHTIMÄKI-SEURA | Suomi 100 vuotta teematapahtumat Lehtimäellä

0
Pinniäisen pirtiltä, joka myös yksi kartan vierailukohteista (Kuva: Päivi Haapaniemi)

Tapahtumat ovat osana Aisaparin rahoittamaa juhlavuosi 2017 hanketta jonka tavoitteena on nostaa esiin paikallisia vahvuuksia, lisätä yhteisöjen osaamista, kehittää uusia tapahtumia ja nivoa yhteen muiden kehittämishankkeiden tuloksia. Toimenpiteet yhteen kokoava teema on Suomi 100 -juhlavuosi, joten tavoitteena on myös tehdä tästä juhlavuodesta paikallisesti näkyvä ja kuuluva.

 

Lehtimäellä on käynnistynyt tarinoiden keruu ja valokuvauskilpailu.

Valokuvauskilpailun ajatuksena on saada kuvamateriaalia Lehtimäestä vuonna 2017, Suomen 100 vuotisjuhlavuonna. Kuvat tallennetaan ja parhaat kuvat palkitaan. Vielä on aikaa kuvata jokin sinulle tärkeä paikka Lehtimäeltä.

Seura taltio tarinoita Lehtimäestä ja Lehtimäellä vaikuttaneista henkilöistä omaan arkistoonsa. Jos sinulla on kerrottavaa niin otahan yhteyttä seuran jäseniin.

Vanha Rasinmäki Lehtimältä, kesän kukkaloistossa ​(Kuva: Päivi Haapaniemi)

Kotiseututalolla on Antti Maasalon taidenäyttely Valon ja liikkeen vuosikymmenet. Avoinna ti-pe 12-17 ja la-su 12-16.

Lehtimäen muistomerkeistä, nähtävyyksistä ja historiallisista paikoista on tehty kartta. Karttaan merkityillä kohteilla voi vapaasti vierailla. Kartan ”pilottiversio” on koekäytössä maanantaina 3.7. toteutettavalla pyöräilyretkellä. Lopullinen kartta painetaan syksyn aikana.

Lehtimäki-seura osallistuu Ränkiviikon ohjelmaan seuraavilla tapahtumilla. Kotiseutumuseo on avoinna keskiviikkona 5.7. ja torstaina 6.7 klo 12-15.00. Tapahtumia pihapiirissä. Ränkimuseo avoinna tilauksesta. Ränkimarkkinoilla on myyntipöytä josta löytyy mm. kotiseutukirjallisuutta ja Lehtimäki T -paitoja, pinssejä ym. Kannattaa käydä tutustumassa markkinapaikalla tai kotiseututalolla.

Suomi 100 vuotta ja Lehtimäki-seura 70 vuotta kotiseutujuhlaa vietetään 9.7.2017 kotiseutalolla klo 13.00.

Lehtimäki-seuran perustamisesta kertoo seuran edellinen pitkäaikainen puheenjohtaja Tuomo Puumala, juhlapuheen pitää Lehtimäen kunnan entinen kunnanjohtaja Aarno Puumala, musiikista vastaa Heikki Jokiaho. Kotiseutujuhlan jälkeen on vielä mahdollisuus tutustua näyttelyyn.

Suokonmäki soittaa ja laulaa pe 21.7.2017 iltapäivän aikana kuullaan musiikkia laidasta laitaan. Musiikkimestarina toimii Jari Mäenpää ja häneen voikin olla yhteydessä jos haluaa mukaan esiintymään.

Lehtimäki-seura toivottaa kaikkia mukaan kesän rientoihin, sillä yhdessä koettuina ne ovat ikimuistoisia Suomen juhlavuoden kunniaksi!

Vanha Rasinmäki Lehtimältä, kesän kukkaloistossa ​(Kuva: Päivi Haapaniemi)
Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI