Lions-nuorisovaihto | Anna maailman tulla kotiisi!

1
Edellinen kansainvälinen nuorisoleiri järjestettiin Kuortaneen Haapaniemessä vuonna 2008. Leirille osallistui 28 nuorta 19 eri maasta. Leirinjohtaja Asko Hakola ja leirinohjaajatytöt: Reeta Annala, Sanna Luoma ja Marjo Lillbacka tekivät leiristä nuorille ikimuistettavan tapahtuman.

Edellinen kansainvälinen nuorisoleiri järjestettiin Kuortaneen Haapaniemessä vuonna 2008. Leirille osallistui 28 nuorta 19 eri maasta. Leirinjohtaja Asko Hakola ja leirinohjaajatytöt: Reeta Annala, Sanna Luoma ja Marjo Lillbacka tekivät leiristä nuorille ikimuistettavan tapahtuman. (Näet kuvan suurempana klikkaamalla sitä!)
Alueemme Lions-nuorisovaihto  (Lions-piiri 107-F)  peräänkuuluttaa isäntäperheitä tulevan kesän vaihtoon tuleville ulkolaisille nuorilleen.

Suomeen saapuu kesäisin Lions-vaihdon kautta 100-200 16-21 -vuotiasta ulkomaalaista nuorta.

Jos nuori tulee pelkkään perhevaihtoon, vaihto kestää eurooppalaisilla nuorilla kolmisen viikkoa ja kaukomaista tulleilla viisi viikkoa.

Useimmat nuorista ovat kuitenkin yhdistetyssä perhe- ja leirivaihdossa. He asuvat ensin pari viikkoa suomalaisessa perheessä ja osallistuvat sitten kansainväliselle nuorisoleirille, joita mm. ensi kesänä Suomessa järjestetään yhteensä neljä kappaletta.

Normaali suomalainen kunnollinen maalais- tai kaupunkilaisperhe ja normaali perhe-elämä riittää saapuvan nuoren isännöintiin. Eduksi tietenkin on, jos perheessä on suunnilleen samanikäinen nuori tai nuoria.

Perhejakson aikana nuori asuu perheessä kuten muutkin perheenjäsenet. Näin hän pääsee omakohtaisesti näkemään ja kokemaan kyseisen maan arkipäivän elämää ja tapoja. Vaivansa palkaksi saa tuulahduksen kansainvälisyyttä ja inspiraatiota koko perheelle.

Isäntäperheitä tarvittaisiin heinä-elokuun vaihteeseen

Tulevana kesänä 107-F –piiri (vastaa suurin piirtein vanhaa Vaasan lääniä) toimii kansainvälisen nuorisoleirin isäntänä.

Leiri pidetään Kuortaneen Haapaniemessä 7-16. elokuuta ja leirille tulee noin 30 ulkomaista nuorta. Siksi isäntäperheitä tarvitaan erityisen paljon.

Perhemajoitusta tarvitaan heinäkuussa ja elokuun alussa, ennen leiriä. Hakuaika isäntäperheiksi on menossa. Perheen niin halutessa, voidaan perheeseen sijoittaa kaksikin nuorta.

Isäntäperheeksi hakeudutaan paikallisen Lions-klubin kautta, sillä muodollisesti Lions-klubi kutsuu nuoren vieraakseen.

Mikäli et tunne ketään lionia tai tiedä lionsklubia, jonka aktiviteetteihin nuorisovaihto kuuluu, voit ottaa yhteyden F-piirin nuorisovaihtojohtaja Heikki Honkolaan, sähköpostiosoitteeseen heikki.honkola@lions. fi

1 KOMMENTTI

  1. Lions Club Lapuan aktiviteetteihin ainakin nuorisovaihto kuuluu. Sen kautta saimme viime kesänä pietarilaisen nuoren kymmeneksi päivää luoksemme leirin jälkeen. Laitoin uuden hakemuksen heti tuon kivan kokemuksen jälkeen taas lionseille. Tytär sähköpostittelee vieläkin kuulumisia ja englanniksi se sujuu mainiosti, vaikka onkin ala-asteikäinen.

JÄTÄ KOMMENTTI