Lokaali Lakeudella – tervetuloa Kauhavalle elokuussa!

0
Kauhavan Lentosotakoulu Fougat juhannuksena 2008 (kuva: Jukka Ketonen)
Kauhavan ex-lentosotakoulun Fougat (kuva: Jukka Ketonen)

Teksti ja kuvat: Päivi Kultalahti/jpnews.fi

Valtakunnallinen paikalliskehittäjien tapaaminen, Lokaali 2019 -tapahtuma järjestetään 23.-25.8.2019 Kauhavalla LSK Business Parkissa eli entisen lentosotakoulun alueella. Tapahtuma on järjestetty Kauhavalla viimeksi vuonna 1987 kylätoimintapäivien nimellä. Osallistujia odotetaan tälläkin kertaa ympäri Suomen. 

Tapahtuma on avoin kaikille kylätoiminnasta ja paikallisesta kehittämisestä kiinnostuneille. Perjantain työpajapäivässä suunnitellaan tulevaisuutta älykkään kylätoiminnan merkeissä. Aiheina ovat muun muassa maaseudun liikenneratkaisut, digitaalisuus, koulujärjestelyt ja nuorten tulevaisuus maaseudulla.

Eteläpohjalaiset Kylät ry:n hallitus lupaa kaikille kylien kehittäjille ja yhteistyökumppaneille mielenkiintoista ohjelmaa koko viikonlopuksi. (Kuva: Päivi Kultalahti)

Perjantai-iltana nähdään valtakunnallisen kylähullun Alpiinin Piiparisen esitys Kylähullun pähkäilyjä. Maaseudun sivistysliitto opastaa biohiiletykseen ja tarjolla on muutakin leppoisaa ohjelmaa lentokentän laitamilla.

Lauantaille on valittavana seitsemän erilaista retkeä ympäri maakunnan ja iltagaalassa palkitaan valtakunnallinen Vuoden kylä ja maaseutuvaikuttajia. Juhlapuhujana on professori Hannu Katajamäki. Illan päätteeksi sotilaskodissa tanssitaan Jarkko Yli-Sikkilän ja Maestrojen tahdissa.

Sunnuntain päätöspäivän ohjelmassa on kenttähartaus perinneaukiolla.

Lokaalin järjestävät Eteläpohjalaiset Kylät ry ja Suomen Kylät ry yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan neljän Leader-ryhmän kanssa. Yhteistyökumppaneina on lisäksi Kauhavan kaupunki ja muita pohjalaiskuntia, Etelä-Pohjanmaan liitto ja maaseutuverkosto. Tapahtumasta lisää kotisivulla lokaali.net.

Lokaali-lehden kansi

Lokaalitapahtuman tiedotuslehden voi lukea verkossa tapahtuman kotisivulla lokaali.net.

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI