Luonto- ja erämessut houkuttavat Soiniin

0

Vapun jälkeisenä lauantaina on eräväelle mahtava tilaisuus viettää innostava lauantaipäivä kiinnostavien aiheiden parissa Mikko ”Peltsi” Peltolan johdolla. Soinin Luonto- ja erämessut järjestetään ensimmäistä kertaa 4.5. ja odotettavissa on erinomainen tapahtuma parhaaseen kevätaikaan.

Kunnajohtaja Juha Viitasaari

Yksipäiväisten messujen ympärille ollaan rakentamassa koko viikonlopun kattavaa tapahtumaa. Messut ovat ilmaismessut ja ne järjestetään Soinin yhtenäiskoululla ja sen ympäristössä. Messuja tähdittää Mikko Peltola, joka juonnon lisäksi pitää myös Luonto- ja eräaiheisen katsauksen. Peltsin juontajaparina messuyleisöä läpi tapahtumapäivän ohjaa hyvinvointialan yrittäjä Tiina Väliaho.

Mikko ”Peltsi” Peltola

Messutapahtuma alkaa lauantaina klo 10. Osastot ovat auki klo 15 saakka, jonka jälkeen on vuorossa eräteemainen keskusteluseminaari. Seminaarin puhujisto ja tarkempi teema selviää kevättalven aikana, mutta asiaa on luvassa muun muassa metsästysharrastuksen tulevaisuudesta. Lisäksi viikonlopun aikana tullaan järjestämään koko perheelle suunnattu retkeilytapahtuma Suomenselän ainutlaatuisissa maisemissa. Tavoitteena on myös saada iltaohjelmaa lauantaille.

Messuosastot ovat alkaneet täyttyä ja hyvät yhteistyökumppanit tuovat itsessäänkin monipuolisen kattauksen sisältöä metsästys-, retkeily- ja luontoharrastusten ympärille. Esimerkiksi Ahti Huvila Oy mahdollistaa monipuolisen yhteistyöverkostonsa mukanaolon ja Fillarikauppa Cycli tuo esittelyyn pyöriä Soinin upeiden maastopyöräilyreittien kunniaksi. Myös Soinin metsästysseura toteuttaa ulkoalueella koko perheen toimintaa. Ulkoalue onkin valjastettu messujen käyttöön.

Osastojen myynti näytteilleasettajille on avattu. Messuosastojen hinnat vaihtelevat koon ja oheispalveluiden mukaan. Näytteilleasettajaksi voi ilmoittautua osoitteessa www.jpyp.fi.

oik. Pirkko Ylätalo (JPYP) ja Emilia Etula, projektipäällikkö

Messujen järjestämisessä yhteistyökumppaneina ovat Metsähallituksen Eräluvat, Ahti Huvila Oy, Fillarikauppa Cycli, Ähtärin Matkailu Oy ja Alajärven Osuuspankki. Messut ovat osa Järvi-Pohjanmaan Yrityspalveluiden ylläpitämää Asumista ja hyvinvointia -messusarjaa. Nyt teema on ensi kertaa vaihdettu tavoitteena toteuttaa kansallisesti kiinnostava messutapahtuma. Kävijätavoite on 2500-3000 henkilöä.

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI