Luonto liikuttaa2019- tapahtumat tiedoksi kalenteriin!

0
Lappajärvi Lakeaharjulta talvella. Euroopan suurin kraatterijärvi Lakeaharjulta päin nähtynä. Monet Lappajärven geologiset erityispiirteet havainnollistuvat hyvin juuri Lakeaharjulla. (Kuva: Ari Koivuniemi)

Jos sinulla on tiedossasi jokin liikunnallinen tapahtuma luonnossa, otamme sen mielellämme mukaan Järviseudun Luonto liikuttaa2019-tapahtumakalenteriin. Kalenterissa on tarkoitus tuoda esille kevään, kesän ja syksyn 2019 tapahtumien sarjan. Ilmoita tiedot kuntasi (Alajärvi, Evijärvi, Lappajärvi, Soini ja Vimpeli) vapaa-aikapalveluille 30.1.2019 mennessä. Tiedoista on hyvä käydä ilmi tapahtuman nimi, mitä/missä tapahtuu ja mistä saa lisätietoja. Ilmoitus tapahtumasta on maksuton.

Luonto liikuttaa on uusi slogan, jolla houkutellaan Järviseudun alueen asukkaita sekä matkailijoita seikkailemaan ja virkistäytymään upeassa luonnossamme. Alueellamme on useita kiinnostavia luontokohteita, jotka odottavat löytäjäänsä. Järviseudulla järjestetään paljon liikunta-aiheisia tapahtumia luonnossa, mutta niistä tietää vain pieni joukko ihmisiä. Usein ongelmana on, että tieto on hajallaan ja se ei tavoita kaikkia.

Järviseudun opastettujen patikointireittien tunnettavuuden lisäämiseksi olemme koonneet karttaesitteen, jonka avulla ulkopaikkakuntalaisenkin on helpompaa osallistua ja löytää perille. Esitteessä on mainittu yleisiä luonto-ja patikointipolkuja, kuntien ylläpitämiä laavuja ja uimarantoja, joidenka tiedetään olevan tällä hetkellä kunnossa ja huollettuina. Luonto liikuttaa-tapahtumakalenteri2019 tulee omana julkaisunaan. Kartta-ja tapahtumaesitteet tulevat saataville jokaiseen Järviseudun kuntaan ja sitä jaetaan mm. paikallisilla kesämarkkinoilla.

(Arkistokuva)

Luonto liikuttaa on 2018 alkanut yhteistyökokeilu, jossa halutaan Järviseudun kuntien vapaa-ajan ohjaajat ja järjestöt yhteistyöhön. Jokaisella kunnalla ja järjestöllä on vahvuuksia, monipuolista osaamista, ideoita ja resursseja joita kannattaa hyödyntää ja jakaa yli kuntarajojen. Yhteistyöllä saamme markkinavoimaa ja asukkaat retkeilemään myös naapurikuntien luontokohteissa. Näin saamme koko alueelle enemmän aktiviteetteja ja elinvoimaa.

Lisätiedot: Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n hallinnoimalta Elinvoimaa kuntiin-hankkeelta viivi.korkiatupa@jpyp.fi

 Luonto liikuttaa-kartta löytyy www.kraatterijarvi.fi kartat ja oppaat-sivulta 

 


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI