LUONTO | Oravat nauttivat kesästä!

1
Päsäpönttöön paistava auriko ja helle saivat Alavuden nimikkoeläimet liito-oravatkin hikoilemaan sisätiloissa ja ulkoilemaan keskellä päivääkin omasta turvallisesta "hirsiasunnostaan". Normaalisti liiturit liikkuvat ja ruokailevat mieluimmin iltahämärissä ja yöllä. (Kuva:Pentti Hautala)

Kuvat ja kuvatekstit: PENTTI HAUTALA
Alavus/Töysä

 

Asuintalon pihassa komeassa pöntössään vakituisesti jo ainakin kaksi vuotta asunut, EU:n ja talon asukkaiden erityisessä suojeluksessa oleva komea liituri asuntonsa ulkokunnostustöissä. (Kuva:Pentti Hautala)

”Tavalliset suomalaiset” oravat tekevät hyvinä käpyvuosina jopa kolmetkin poikaset. Pihaoravavilla se on yleisempääkin, kun he ovat tottuneet saamaan ruokaa takuuvarmasti talojen asukkailta ja lintulaudoilta.
Poikasia sattaa olla ihmisen tekemässä pönttöissä ja oravien itsensä rakentamassa risupesässä parhaimillaan kuusi, kuten tämänkin oravakodin leikkijät todistavat. (Kuva: Pentti Hautala)

 


 

Herranen lounas maaliskuu700x

1 KOMMENTTI

  1. ONPAS TAAS TOIMITTAJA/LUONTOKUVAAJA PENTTI HAUTALA SAANUT MAHTAVIA KUVIA LUONNON ELÄIMISTÄ,- ORAVISTA.- PENTIN KUVAT VETÄÄ VERTOJAAN HYVINKIN LÄHISUKALAISENSA, MAAILMAN MAINEESEEN TÖYSÄSTÄ NOUSSEEN HANNU HAUTALAN KUVILLE. LUONTOKUVAUKSEN TAIDOTKIN ON NÄEMMÄ ”SUKUVIKA”, ELI TÄSSÄ TAPAUKSESSA SUKUTAITO!
    On suorastaa fantasista,että Järvi-Pohjanmaasta on katsottavissa tällaisia luontokuvia…
    Matti,Päivi ja Raimo Rovaniemeltä

JÄTÄ KOMMENTTI