Maakellareista paloasemiin – Tuurin Valutuote valmistaa maatalouden ja teollisuuden elementit uuden yrittäjän voimin

0
Uusi yrittäjä (vas.) Juho-Pekka Siikanen jatkaa Tommi Rissasen saappaissa. Rissanen jatkaa vielä mukana yrityksessä siirtymäajan yli.

Tuurin Valutuote valmistaa ja asentaa betonielementtejä teollisuushalleihin ja maatalouden tuotantorakennuksiin ympäri Suomen. Suurin osa asiakkaista löytyy kuitenkin noin 150 kilometrin säteellä Tuurista. Myös sokkelielementit, anturapilarit ja kerrostalojen elementit pitävät tehtaan kiireisenä. Yrityksellä on pitkä kokemus ja hyvä maine asiakkaiden keskuudessa.

– Yrityksen koko mahdollistaa joustavat toimitukset asiakkaillemme. Meille jokainen pienempikin projekti on tärkeä, ja pystymme tarvittaessa toimittamaan myös isommat kokonaisuudet. Yhteistyöverkostomme avulla pystymme auttamaan asiakasta kattavasti projektin toteuttamisessa, elementtisuunnittelusta aina kuljetus-, nosto- ja asennuspalveluihin. Rakentamiselle on aina tarvetta, ja meidän hommia ei pandemiat ainakaan vielä ole heilutelleet. Tulevaisuus näyttää hyvältä ja yrityksen talous on ollut vakaa jo pidemmän aikaa, kertoilee Tuurin Valutuotteen väistyvä omistaja Tommi Rissanen.

Monialayrittäjällä betonitehtaan pyörittäminen on alun alkaenkin ollut sivutoimi, ja kun uusi innokas yrittäjä sattui löytymään kaveripiiristä, on siirtymä aika luonteva.

– Joku päivä tuumasin tuolle Juho-Pekalle, että kyllähän sinä saisit tätä hommaa kovasti kehitettyä, ja siitä se jutustelu sitten lähti.

Betonielementtihalli on pitkäikäinen ja kestävä ratkaisu.

Kehitystä ja uutta

– Kyllähän tavoite on ensiksi opetella talon tavat. Kyllähän tässä tulee monenlaista asiaa hoidettavaksi. Onneksi hallissa on seitsemän rautaista alan ammattilaista, jotka osaavat hommansa, osa jopa yli 30 vuoden kokemuksella. Ja yrityksen vetovastuu saadaan Tommin kanssa sujuvasti siirrettyä pala kerrallaan, kertoo uusi yrittäjä, 38-vuotias Juho-Pekka Siikanen.

Aiemmin Siikanen on työskennellyt metalliteollisuuden parissa asennuksista myynnin ja hallinnon tehtäviin. Pk-yrittäjyyden tradenomi aikoo viedä toimintaa eteenpäin yksinkertaisilla muutoksilla.

– Kehitetään myyntiä ja  tuotantoa ihan perusasioilla, laitetaan hallin puolella paikkoja kuntoon ja ehkä sitten jollain aikavälillä aletaan tuoda uusia ideoita pöytään. Niiden aika tulee sitten vähän myöhemmin, Siikanen jatkaa

Maatiloilla ja teollisuudessa suositaan betonielementtirakentamista kustannustehokkuuden, nopean asennuksen ja huoltovapaan pinnan vuoksi.

Maakellareista paloasemiin

Tuurin keskustan kupeessa on valettu betonielementtejä jo monta vuosikymmentä. Maatilarakennusten lisäksi tuotantoon on pikkuhiljaa vakiintunut myös julkisen sektorin ratkaisut.

– Viime aikoina ollaan toimitettu esim. tukimuurielementtejä hyötyjäteasemien lajittelupisteisiin ja parhaillaan toimitetaan Alajärven uuden palolaitoksen kaikki betonielementit poislukien ontelolaatat. Betonihan ei paljoa kysele tuleeko siitä palatsi vai perunakellari. Rakennuspiirustusten perusteella täällä valetaan kaikenkokoisia tuotantotiloja maatalouden tai teollisuuden tarpeisiin.

– Viime viikkoina myös meidän maakellarien kysyntä on lisääntynyt. Tällaiset ajat osoittaa, että pieni omavaraisuudesta huolehtimen ei ehkä olekaan ihan huono asia. Koteihin olisi tarkoitus kehittää myös lisää tuotteita tulevaisuudessa, Siikanen päättää

Elementtien pinta voidaan käsitellä monin tavoin. Tässä harjattu betonipinta.

 


 

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI