Maaseutu tarjoaa tilaa ja elinkeinomahdollisuuksia nuorille aikuisille

0
Maaseudun elämänlaatu koostuu viihtyisästä elinympäristöstä, toimivista palveluista ja monipuolisista elinkeinomahdollisuuksista. Uusimpien tutkimusten mukaan erityisesti nuoret kokevat maaseudun potentiaalisena tulevaisuuden elinympäristönään. Nuoret yrittäjät löytävät maaseudulta mahdollisuuksia sekä uusilla aloilla että perinteiden jatkajina. Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2007–2013 kuluvan teemavuoden aikana kannustetaan uutta sukupolvea mukaan kylätoimintaan ja paikallisiin Leader-toimintaryhmiin sekä hyödyntämään ohjelman yritys- ja hanketukia ELY-keskusten ja Leader-toimintaryhmien kautta.

Teemavuosi käynnistyy Mehtätivolin tahtiin viikoilla 12–14 ympäri Suomea pidettävissä tapahtumissa ja teemavuoden viestiä vie eteenpäin muun muassa kesä-Suomea kiertävä Landepaku.

Mehtätivoli saapuu kaupunkiin

Teeman avajaisviikolla maaseudun nuoret aikuiset ja maaseutuelämä ovat näkyvästi esillä neljällä paikkakunnalla, kun Mehtätivoli saapuu kaupunkiin. Kiertävä maaseutuilmiö tarjoaa tietoa, taitoa, puhetta sekä pohdintaa elävältä maaseudulta.

Maaseutuelämästä haaveilevien kannattaakin suunnata 26.3. Pytinki-rakennusmessuille Seinäjoelle, 2.4. Kuopion torille, 3.4. Jyväskylän elämysmessuille tai 9.4. Levin alarinteiden juurelle.

Bongaa Landepaku!

Teemavuoden toteuttamisessa pääosassa ovat maaseudun nuoret aikuiset eri puolilla Suomea. Kesätapahtumia kiertävän Landepakun ratissa istuvat kuskit ympäri Suomen, ja heidän opastuksellaan pääsee tutustumaan maaseudun monipuolisiin kehittämis- ja yritysmahdollisuuksiin.

Paikkakuntatietoutta pääsee kartuttamaan myös Maaseutu.fi-sivuilla, jonne kootaan Landepakun ajoreitti. Kyläteitä kiertävän auton pysäkeistä saa tietoa myös sosiaalisen median kautta, erityisesti Facebookin Maaseutu – tilaa elämälle -sivuilta.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI