Matka 2012 | Pohjois-Euroopan suurin matkailutapahtuma – osa 2

0
Viron kesäpääkaupunki Pärnu oli myös vahvasti esillä messuilla

Messusukeltaja.........Katso kuvia messuilta........... (Kuvat : Jussi Paarvala)

Tänä vuonna Matkamessujen teema oli Sinun matkasi – Design Your Journey

Matkailuvuoden aluksi järjestetyt messut Helsingin Messukeskuksessa tarjosivat monien mielestä enemmän elämyksiä kuin aikaisemmat messut.

Messuvierailumme jatko-osassa (2.osa) kävimme tutustumassa tutun pohjalaistarjonnan lisäksi monipuoliseen muuhun messutarjontaan

Sukelluskylässä sai kokeilla vedenalaista elämää, Tasty Travel teema-alueella esiteltiin ruokakulttuuria, World Design Capital Helsinki oli näyttävästi esillä, oli Savonlinna Opera Festival Plaza, jossa oli oopperaa ja afrikkalaista rumpumusiikkia, sekä keskiaikainen muotinäytös.

Kurt Back ja Risto Nevala

Pohjanmaan Matkailulla on pitkät perinteet matkamessuilla, kertoi Kurt Back, joka on itsekin ollut messuilla mukana usein, ”niin useasti, ettei tarkkaan muista, olisikohan 20 kertaa”. Matkamessut on niin kuin ”måste”. Vaasassa paistaa jälleen aurinko eniten Suomessa tänäkin kesänä ja tapahtumaa ja tarjontaa riittää, vakuutti Kurt Back.

Eurajoki on muutakin kuin Olkiluoto, siellä sijaitsee upea Vuojoen Kartano, joka rakennettiin vuonna 1836. Nykyisin kartano toimii kokous-, koulutus- ja kulttuurikeskuksena. Siellä on myös saatavilla ravintola- ja majoituspalveluita.

Eurajoen aatelia (Kuvat: Jussi Paarvala)


Suomen Evankelis-luterilainen kirkko tekee myös turistityötä. Yhdeksässä maassa ja Kanarian saarilla toimii kirkko lähes kolmessakymmenessä kohteessa. Tallinnassa toimivan Pyhän Pietarin seurakunnan kirkkoherra Hannele Päiviö kertoo kirkon tekevän turistityötä järjestämällä messuja, musiikkia ja muuta toimintaa paikkakunnilla Suomen ulkopuolella.

Kirkon Turistityö, keskellä Hannele Päiviö
Ulkomaat

Messukäytävällä tuli yllättäen vastaa iso allas, jossa sukelluspukuinen kaveri vilkutteli vedessä. Olisi päässyt altaaseen, mikäli olisi halunnut. Padi International Ldt on yritys, joka kouluttaa sukelluksen harrastajia ja yrityksellä on yhteydet 5000 sukelluspaikkaan ympäri maailmaa. Immi Wallin kertoili harrastuksesta ja kertoi se olevan luultua edullisempaa. Veden alla on toisenlaista, sukeltamalla.

St.Peterlinen messuesittelijöitä.........(Näet kuvat suurempina klikkaamalla niitä!)

Koe Itämeri uudella tavalla! Lähde laivalla Pietariin. Helsingistä pääsee ilman viisumia Pietariin kertoili St.Peterlinen myyntipäällikkö Jaana Sinisalo ja samalla toivotti tervetulleeksi Itämeren ainoaan todelliseen suurkaupunkiin, kulttuurikaupunkiin ja keisarilliseen Pietariin.

VikingLinen osastolla oli tarjolla ammattilaismessuvieraille pientä purtavaa, joka olikin sitten sekä näyttävää ja maistuvaa, VikingLinen laadun mukaisesti. Myyntipäällikkö Jari Nurmi Tampereelta kertoi reittien jatkuvan entiseen malliin ja varustamon panostavan ruokaan ja viihteeseen. Uusi alus tulee Turun ja Tukholman välille vuonna 2013.

Viking Linen tarjoilua

Lähtisitkö junalla Helsingistä Vladivostokiin tai jopa Pekingiin. Matka Vladivostokiin kestää 8 vuorokautta, sieltä voit jatkaa vaikka Etelä-Koreaan tai Japaniin laivalla. Mutta junamatkojen kuninkuusmatka on ollut ja on monien unelma. Näihin matkoihin on erikoistunut Matkatoimisto Traveller Oy, Helsingistä.

Kun haluat tehdä maailman kauneimman merimatkan on syytä ottaa yhteyttä Hurtigruteniin.

Pitkin Norjan rannikkoa, voit valita kahdenkymmenenviiden sataman välillä ja siirtyä laivalla tai lautalla valitsemiesi kaupunkien välillä.

Hurtigrutenin iloiset tytöt
Sushia suomalaisille

Messuilla oli Japanin osastolla tarjolla sekä musiikkia, että sushia. Sushi-akatemia tarjosi messuvieraille näyttävää sushi-maistiaisia. Jono oli melkoisen pitkä, mutta samaan aikaan oli mahdollista kuulla Suomessa harvemmin kuultua japanilaista musiikkia.

Japanin muusikot

Sieltä mistä kaikki alkaa, Ateenasta, Kreikasta. Ateena on Euroopan vanhin pääkaupunki. Siellä on ollut asutusta jo 1300eKr. Mutta Ateena ei ole koko Kreikka. Matkailumaana Kreikka tarjoaa paljon, on suuria saaria ja pieniä saaria, on mantereen lomakohteita. Vesi on puhdasta, ruoka hyvää, palvelu hyvää. On Akropolin uusi museo Ateenassa, historiaa vaikka muille jakaa. Kun vielä saisivat taloutensa kuntoon!

Kreikan osastolta

Pärnu on monelle suomalaiselle tuttu kylpyläkaupunki. Useiden kylpylöiden hoitoviikot tarjoavat palveluitaan tuhansille suomalaisille. Pärnunlahden hiekkarannat suosivat kesäistä auringonottoa. Kauppakeskukset ovat edullisia ostopaikkoja, ravintoloissa nautitaan maukkaita aterioita, musiikkia ja kulttuuria on riittävästi. Pärnu on Viron kesäpääkaupunki

Viron kesäpääkaupunki Pärnu oli myös vahvasti esillä messuilla

JÄTÄ KOMMENTTI