Me kaikki saamme tuottaa iloa … JOULUN LAPSI KERÄYKSELLÄ AUTETAAN!

0
Tämänkin Joulun Lapsi- keräyksen avulla lahjat saavan tytön hyvä Joulumieli on taattu, kun hän aukaisee oman lahjalaatikkonsa. (Pentti Hautala)

Pentti Hautala

”Jokainen paketti on konkreettinen muistutus Jumalan rakkaudesta Romanian ja Moldovan vähävaraisille lepsille”.  – Näin muistuttaa Patmos Lähetyssäätiön toiminnanjohtaja Pasi Turunen. Hän kertoo kyseessä olevan Operaatio Joulun Lapsi- keräyksen tuottama Jouluilo puutetta kokeville lapsille.

Eri seurakuntien ja yhteisöjen sekä yksityisten ihmisten tukemisen avulla operaation tuloksena saatiin lähettään vuonna 2018 huikeat 30 415 joulupakettia mainittujen maiden lapsille.

Suomessa Operaatio on ollut Patmos Lähetyssäätiön työtä vuodesta 1995 alkaen. Säätiö on perustettu vuonna 1971. Patmos on suomalaisin yksityisin lahjoituvaroin toimiva kirkkokunnallisesti sitoutumaton yhteiskristillinen avustus- ja lähetysjärjestö.
Joulun Lapsi keräys lukeutuu myös kansainvälisen Samaritan`s Purse-järjestön johtamaan maailmanlaajuiseen auttamistoimintaan.

Jouluista operaatiota varten valmistettuihin laatikoihin pakattuja lahjoja viedään vähävaraisille lapsille.

Valtakunnallisen tiedotteen mukaan lahjalaatikkoaihiot ovat noudettavissa, sekä niitä täytettynä vastaanottavia kohteita ovat Järvi-Pohjanmaalla ja Suomenselällä ainakin: Alavuden seurakunta ja Helluntaiseurakunta | Halpa-Halli ja Kahvila Toivo, Alajärvi | VM-Kone, Karvalantie 79, Lappajärvi | LatenKone, Tuuri | Soinin Kirjasto.

Mainittuihin keräyskohteisiin osoitetut lahjalaatikot pitää palautta valmiiksi pakattuna 25.11. mennessä.
Joulun Lapsi keräykseen saa osallistua myös rahalahjoituksin. Niitten avulla hankitaan sitten valtakunnallisen tahon toimesta joululahjoja.

Pankin tilisiirrolla lajoitus onnistuu Patmos Lähetyssäätiön tilille. Tarkempia ohjeita jokainen saa ainakin siinä vaiheessa kun hakee itselleen laatikkoaihiota.
Itse täytettyjä lahjalaatikoita voi pakata ja lahjoittaa niin monta kuin haluaa. Ikäryhmiä on valittavana kolme: 2-4, 5-9 tai 10-14 vuotta.
Suosittuja leluja ovat mm. nukke, pehmolelu, auto, traktori, jalkapallo, pumppu. Vaatteet: pipo, käsineet, pitkähihainen paita, villa ym.sukat. Nesteettömät hygieniatarvikkeet: hiusharja, kampa, hammaharja pakkauksessa. Koulutarvikkeet: vihko, laskin, kyniä, viivotin. Muut:taskulamppu, koruja, tarroja, jojo jne.
Älä laita lahjalaatikoon keytettyjä tai vauriotuneita tavaroita, vaatteita, eikä teippiä laatikon ympärille. Ei myöskään karkkia, suklaata, hammastahnaa, shampoota, voiteita, sotaan, väkivaltaan tai noituuteen viittaavia tavaroita, linkkuveistä ja muita teräaseita, särkyvää eikä rahaa.

Operaatio Joulun Lapsi auttaa ja tuottaa iloista mieltä toivottavasti tänäkin vuonna entistä useimmille lapsille Virossa, Romaniassa ja Moldovassa. – Siihen me jokainen voidaan vaikutttaa!


 

JÄTÄ KOMMENTTI