Merikanto-opistolta soiva joulukalenteri

0
Merikanto-opiston tanssijoita (arkistokuva)
Jarkko Ruohola/J-Pnews
VIRRAT

Merikanto-opiston  oppilaat ja opettajat ovat syyslukukauden 2020 aikana kuvanneet oppitunneilla videoita, joista on koottu sopiva videojoulukalenteri. Uusi luukku avautuu Youtube-soittolistalta joka päivä 1.-24.12. 2020.

Videolla musisoi oppilaita kaikista Merikanto-opiston eri toimipisteistä: Mänttä-Vilppulasta, Virroilta, Ähtäristä, Ruovedeltä, Orivedeltä ja Juupajoelta. Mukana on viitisenkymmentä oppilasta ja lähes kaikki opiston parikymmentä opettajaa.
Merikanto-opiston apulaisrehtori Johanna Raivio kertoo, että idea kalenterin tekemiseen lähti, kun aavistelimme jo hyvissä ajoin syksyllä, että korona tulee syksyn edetessä varmasti rajoittamaan konserttien pitämistä tai ainakin yleisön määrää konserteissa.
– Pohdimme, millä tavoin saisimme monenlaisia, opintojen eri vaiheissa olevien soittajien esityksiä parhaiten esille. Joulukalenteri vaikutti sopivalta tavalta. Esiintymisen harjoitteleminen on hyvin keskeinen osa musikkiopintoja. Useat opettajat ovat jo aiemminkin käyttäneet videointia yhtenä tehokkaana pedagogisena työvälineenä. Tämän joulukalenteriprojektin myötä yhä useampi huomasi, kuinka hyvä väline videointi on. Kalenterin teossa siis yhdistyi monta hyvää, myös pedagogisesti hyödyllistä asiaa, listaa joulukalenterin syntyä ja vaikutusta apulaisrehtori Raivio.
– Kalenterin lisäksi tänä syksynä on kuvattu paljon muutakin muunmuassa musiikkitervehdyksiä palvelutaloihin ja teemakonsertteja, lisää  Johanna Raivio.
Linkki Joulukalenterin Youtube-soittolistaan: https://www.youtube.com/playlist?
list=PLD7e1fZW91ycif70ZbB3eHk90RvQc8JM0
Joulukalenterin Facebook-tapahtuma https://fb.me/e/1RtvoawB1
-jr

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI