Mielen sekä kunnon kohennusta 45-vuotta | ELOISA ja TOIMELIAS EL-TÖYSÄ JUHLI!

1
Sopivasti pöydät olivat kansoitettuja, kun noin 100 henkilöä oli koolla EL:n Töysän 45-vuotisjuhlassa NS:n talossa. Kuva: Pentti Hautala

Pentti Hautala/ J-Pnews
ALAVUS/ TÖYSÄ

Eläkeläisyhdistykset tekevät tärkeää työtä ikääntyneiden ihmisten hyväksi monella sektorilla. Tästä hyvä esimerkki on Eläkeliiton Töysän yhdistys.

Toimintaa on takana jo 45-vuotta. Se onkin ollut aktiivista- ja monipuolista koko paikkakunnan ikäihmisten sekä muidenkin hyväksi, niin henkisen kuin fyysisenkin kunnon kohottajana. Lisäksi monenlaisia virkistyksellisiä virikkeiden, oppien ja taitojen tuojana.

EL-Töysän suosio näkyi nyt syyskuun kolmannella viikollakin, kun koronarajoituksien helpotettua kokoonnuttiin suurella joukolla yhdistyksen 45-vuotisjuhlaan. Puheenjohtaja Pirkko Kallio sai juhlan avauksessaan iloita 100 henkilön saapumisesta nuorisoseuran suureen juhlasaliin.

Sata osallistujaa oli kuitenkin juuri sopiva määrä, että kaikille riitti tarpeellisen väljästi asetettujen pöytien tuoleilla ja sivupenkeillä tilat ilman tungosta.

Ennen juhlaa nautittiin Alavuden Seudun Osuuspankin kustantamat kakkukahvit.

Puheenjohtajan avaussanojen jälkeen Alavuden seudun Op:n pankinjohtaja Miikka Savolainen suoritti, paljon tärkeitä toimintatietoja sisältäneen pankkitoiminnan esittelyn.

Hienon viihdeohjelman pääosassa oli juhlivan yhdistyksen oma kuoro ELOISAT. Kuoro esiintyi virallisemman asiaohjelman välissä useampaan kertaan Pirkko Rankilan johdolla.

ELOISAT-kuoro vastasi juhlassa yleisön laulullisesta viihdyttämisestä. Kuva: Pentti Hautala

Laulut: ”Kultaiset vuodet” ja ”Syksyn lehdet”, saivat yleisönkin yhtymään mukaan. Samoin myöskin yhdistyksen kunniapuheenjohtaja, kunnallisneuvos Eino Kuokkasen sanoittama ja kanttori Risto Lehtisen säveltämä laulu laulettiin ja soitettiin myöskin yhdessä.

Tämä ”Eläkeliittolainen”-laulu on hyväksytty Eläkeliiton valtakunnalliseen laulukirjaankin. – ”Siellä seniorit kautta maan liittyä voivat. Hyvästit yksi ololleen. Siellä elämää kunnioitetaan. Luojan armohon turvaten. Eläkeläinen, olet tarpeellinen ja tärkeä ihminen vielä. Ystäväin joukkoon saat kuulua sillä. -Eläkeliitossa. -Arvo, rikkaus ei merkitse meillä mitään. Kuulumme joukkoon vertaisten…..”

 

Alansa veteraanit ja huippuosaajat, Lasse Kataja, Reijo Nieminen ja Risto Purho vastasivat musiikista sekä laulujen säestyksestä: Kuva: Pentti Hautala.

Laulujen säestäjinä kunnostuivat Reijo Nieminen/ haitari, Risto Purho/ kitara ja Lasse Kataja/ piano.

Pirkko Kallio ja Erkki Vainionpää huomioivat piirin edustajina juhlassa mukana olleet, toiminnanjohtajan toimesta äsken eläköitynyt Ulla Harju ja uutena aloittanut Sirpa Jussila sekä puheenjohtaja Eija-Liisa Keskinen.

Piirin myöntämät EL:n hopeiset ansiomerkit saivat juhlassa Pirkko Rankila ja Olli Ahtola.

EL:n Töysän puheenjohtaja Pirkko Kallio luovutti, yhdessa piirin edustajien, Sirpa Jussilan ja Eija-Liisa Keskisen kanssa EL:n hopeiset ansiomerkit Pirkko Rankilalle ja Olli Ahtolalle. Kuva: Pentti Hautala.

Pirkko Kallio esittämästä historiikista selvisi, että toiminta on koko 45 vuoden ajan ollut hyvin monipuolista. On tehty lukematon määrä vuosittain virkisty-, teatteri- ja tutustumisretkiä eri kohteisiin koti- ja ulkomaille. Kuukausittain on oltu koolla, eri aiheiden innoittamina järjestetyissä jäsentilaisuuksissa yli sadan henkilön joukoilla.

-Moniin kilpailuihin on osallistuttu, joka viikko on pelattu bocciaa, keilattu, laulettu karaokea, järjestetty tansseja, opiskeltu tietokoneiden, puhelimen käyttöä ja muita ajankohtaisia aiheita. Äijäkerho toimii aktiivisesti Kari Kallion johdolla ja paljon..  paljon muuta!

Jäseniä on runsaat 500. -Voidaankin kehaista, että toiminta on tarjonnut ja tarjoaa jokaiselle jotakin!

ELÄKELIITON TÖYSÄN yhdistyksen puheenjohtajina ovat toimineet: Oiva Akonniemi 1976-1983, Eino Kukkola 1984-1987, Annikki Mäki-Tuuri 1988-1989, Raija Vesalainen 1990-1997, Eino Kuokkanen 1998-2002, Antti Heikkola 2003-2006, Erkki Vainionpää 2007-2012, Heikki Nikkola 2013-2018 ja Pirkko Kallio 2019-.Eija-Liisa Keskinen

Pirkon johtamassa hallituksessa toimivat: Anna Hautamäki (vpj.). Rauni Akonniemi, Heikki Hautalahti, Merja Suni, Seppo Aho-Pynttäri, Kari Kallio, Riitta Lahna, Annikki Hakala, Aune Kankaanpää, Sirkka-Liisa Hautalahti ja Heikki Välkky.

Pirkko Rankila toimii kuoronvastaavana. -Karaoke: Anni ja Reijo Tikkamäki. -Keilailu: Matti Yli-Kätkä. -Äijäkerho: Kari Kallio. Muiden lajien vastaavina ovat hallituksen jäsenet.


 

Korona-kartta 700x

1 KOMMENTTI

  1. HIENOA toimintaa ja aktiivista. Toivotan parhainta toimintaintoa. Itse olen elänyt jo 51-v asian parissa ja EL:n ensimmäisenä toiminnanjohtajna toimi lehtimäkeläissyntyinen Pentti Kurunmäki joka on mulle sukua äitinipuolelta. Työkaverini Kuopiosta lähti liiton palvelukseen myös heti alkuvuosina. Kansanedustaja Katri-Helena Eskelisen kautta oli alusta alkaen perillä ja ensimmäisenä puheenjohtajana toiminut V.J. Sukselainen oli myös tuttavani. Kuljetin hänet Helsingissä pidetyistä tilaisuuksista parikertaa kotiinsa Espoon Tapiolaan.

JÄTÄ KOMMENTTI