Mietaa opasti koululaisia ja neuvoi liikkumaan

0
Hiihtolegenda Juha Mieto

Juha Mieto harrasti lapsena ja nuorena kaikenlaista liikuntaa, se oli päivittäistä. Lajivalintaan kuului myös moukarinheitto, josta ei kuitenkaan sopivaa lajia syntynyt, koska jalan koko oli 51,8, joten pyöriminen moukariringissä kolmea kierrosta ei onnistunut. Mielilajiksi valikoitui sittemmin hiihto.

Sali täynnä Soinin Yhtenäiskoululla
Sali täynnä Soinin Yhtenäiskoululla

Maailman paras sälesuksihiihtäjä Juha Mieto vertaili omaa kouluaikaansa tämän päivän koululaisten elämään. Selkeä ero määrittyi harrastuksista. Miedon lapsuudessa ei koskaan voinut sanoa – mulla ei ole mitään tekemistä. Se tiesi varmasti selvää työntekemistä  vanhemmilta. Ei ollut tietokoneita, mutta silti tekemistä riitti. Hänelle se tarkoitti urheilullista harrastamista, pelaamista ja eri lajeihin tutustumista. Juha Mieto oli kovan luokan suunnistaja, mutta hiihto vei lopulta voiton.

Yleisön esittämien kysymysten joukosta tuli yksi kysymys dopingista. Siihen Mieto otti selvän kannan.

– Olen ehdottomasti puhtaan urheilun kannattaja. Toivottavasti nyt saadaan aikaan sellainen systeemi, että kaikki saadaan testattua. Minunkin aktiiviaikana on ollut käyttäjiä. Oman itsensä voittaminen riittäköön. Kun on harjoittelu kunnossa, perheasiat kunnossa, se riittää, ei tarvitse muuta, sillä pitää pärjätä, tulokset sen kertokoon.

 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI