Mikä tämä on !? Outo kuvio pellossa Luoma-aholla

7
Erikoinen kuvio pellossa tallentui kameralle Alajärven ja Vimpelin välillä Luoma-ahon seutuvilla ( Kuva: Henry Joensuu ) Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana!

Erikoinen kuvio pellossa tallentui kameralle Alajärven ja Vimpelin välillä Luoma-ahon seutuvilla..... ( Kuva: Henry Joensuu ) Klikkaamalla kuvasta näet sen suurempana!
Oheinen kuva lienee tallentunut viime loppukesästä perämoottorilentäjä Henry Joensuun kameraan, josta toimituksemme sen havaitsi.

Toimituksessa ei ole keksitty kuviolle selitystä ja siksi pyydämme yleisön apua näkymän selvittämiseksi.

Mitä tämä kuvassa näkyvä kuvio tarkoittaa?

Miten ja millä se on tehty?

Ufot asialla !?

Kerro oma näkemyksesi kuviosta ja sen synnystä kommentointi linkkiä käyttämällä !
Jatka sinä ketjua , jos tiedät asiasta enemmän!

.

Tästä linkistä kannattaa katsoa lisää moottoroidulla riippuliidin lennolla kotiseudulta otettuja kertakaikkisen upeita ilmakuvia.

(Vinkki: Klikkamalla jotain linkin sivuilla olevista kuvista saat aukia näyttävän kuvagallerian!)

Henry Joensuu juoksu startissa ilmojen teille
Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

7 KOMMENTTIA

 1. Kiitokset Pärinäpojalle ja muille hyvistä vastauksista ja selvityksistä kuvan suhteen!

  Selvitys on erittäin uskottava, kun kuvaa hetken katselee ja kuvittelee asian kylvämisen kannalta. Kuvion muoto syntyy tällä tavalla siten kuin luonnostaan.
  Se, että vilja lakoontuu, kun se on tavallaan kahteen kertaan viljelty/lannoitettu oli kyllä kokonaan uusi asia :), Aina sitä jotakin oppii.

  Kiinnostaako lukijoita erilaisten erikoisten kuvailmiöiden yms. selvittely jatkossakin?
  Olisi mukava tietää? Ja niitä kuvia voi lähettää toimitukseen ”selvitettäväksi”, niin teemme niistä milenkiintoisia ”viikonloppukisoja” !
  KIrjoitelkaa ja postailkaa!

  • Varmasti kiinnostaa, mutta tykkääkö isännät kun peltoihin poletaan mielenkiintoisia kuvioita!

  • Kuvat voivat olla ”mitä vaan” kuvia, joista toimitus valitsee kisakuvat. Esineistä, ihmisistä,eläimistä, luonnonilmiöistä,-muokkauksista jne.
   Missään nimessä ei pidä mennä kennenkään viljapeltoihin oma ehtoisesti polkemaan ”arvoituksellisia” kuvia kisaa varten 🙂

 2. joo, pärinäpoika on oikeassa. Liika tiheä kasvusto lakoontuu helposti. Tuossahan on tupla määrä siemeniä ja myös apulantaa.

 3. Voi voi!
  Ei ole mitään tekemistä Ufoilla. Kannattaisi tultustua vähän tarkemmin suomaisen ruuan tuottamiseen. Kylvökoneella tosiaan on käännytty pellon kulmissa. On voinut jäädä ”haukipaikkoja” eli ei ole tullut siemeniä, niin kasvaa vain roskaa tai sitten niinkuin edellinen kommentoi, että tulee tuplamäärä siemeniä ja lannoitetta niin vilja lakoontuu…..

  • Niin ja näkyyhän tuossa vielä traktorin jättämät urat, kun on käyty tekemässä kasvinsuojeluruiskutus!

 4. käsittääkseni nuo kuvion muodostamat lakoontuneet alueet on kylvetty kahteen kertaan. eli aina kulmissa traktori peruuttaa ja hakee uuden kylvösuunnan ja pienelle alueelle tulee tuplamäärä jyviä. ilmeisesti liian tiheä kasvusto lakoontuu sitten tuulessa ja vesisateessa herkemmin kuin normaalitiheyteen kylvetty?

JÄTÄ KOMMENTTI