Monenlaisia tapahtumia lauantaina – Valtakunnallinen Avoimet Kylät-päivä

0
Onkiminen on kaiken ikäisten rentouttava ja mukava harrastus. Suurella sakilla ja aivan vain itsekseenkin. - Esimerkiksi Soinin Laasalassa rantaongitaan lauantaina. Tässä kuva Töysän Sepänniemestä, Ponnejärven rannassa onkijoista. Opastajana Jorma Toopakka.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Töysä/ Alavus

Suomen Kylät ry. maakunnalliset -ja paikalliset kylä-yhdistykset sekä kylien aktiivit järjestävät lauantaina 11.6. jo kahdeksannen kerran Avoimet Kylät-päivän. Samaan aikaan vietetään myöskin Maa- ja Kotitalous-naisten Impin päivää.

Mainittakoon, että ensimmäisten MKN, Impin päivää vietettiin 25 vuotta sitten. Alkujaan kertaluonteiseksi tapahtumasta tulikin suosittu vuosittainen teema, jonka aiheet vaihtelevat.
Liikunta ja pyöräilyretkien järjestämisen lisäkin ovat päivien teemoina olleet muun muassa vieraslajien hävitystalkoot, roskareippailut, yrttiretket ym. Tänä vuonna Impin päivän teemana on kyläily. Yhteisöllinen toimintaa ja tutustuminen alueen muihin yhdistystoimijoihin sekä toimintaan.

Joskus tapahtuu niinkin, että koukusta on vain mato syöty ja kala jää saamatta…

Avoimet kylät, yhdessä Impien päivän tapahtumien kanssa tarjoavatkin monipuolisen tapahtuminen valikoiman myöskin Kuusiokuntien ja Järvi-Pohjanmaan kylissä. Ohjelmassa on ongintaa, piha- ja kyläkirppiksiä, huutokauppoja, erilaisia pihapelejä- ja kisoja, saunomista, laulua, leikkejä ja musiikkia jne.

Markku Julku opastaa onkimisen alkeita…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kun koko Suomen Avoimet Kylät tapahtumien kirjoa tapahtumakartalta katselee, niin sen mukana toiminnassa lauantaina on lähes runsas 600 kylää. Vanhan Vaasan läänin alueella on tapahtumia noin 50 kylässä. Niistä Kuusiokunnissa järjestetään tapahtumia 8 kylässä. – Töysän NS:lla ja Hakojärvellä, Alavuden Sapsalammin Siikiniemessä. – Kuortaneen Lentilässä/ Ylipään kentällä ja Leppälänkylän Seuralla. – Soinin Hautakylässä ja Laasalassa/Alasen rannassa sekä Vehuntalolla.

Nyt kaikki osallistumaan, etteivät järjestäjien työ mene hukkaan. Paras palkinto puuhaihmisille on että, yleisö arvostaa läsnäolollaan tapahtumia!

Kuvat: Pentti Hautala


 

JÄTÄ KOMMENTTI