Myykö sinun ruokakauppasi vanhentunutta lihaa?

0

Yleisönosastoissa on viime päivinä kirjoiteltu siitä, miten kaupat myyvät vanhentunutta lihaa marinoituna.

Ylen uutisten mukaan elintarviketurvallisuusvirasto Evira aikoo tehdä ruokakauppojen saamat huomautukset julkisiksi. Evira miettii mahdollisuuksia antaa kaupoille laatumerkintä.

Kaupan ovessa voi olla itkevää hahmoa kuvaava tarra. Tämä kertoo kuluttajille siitä, että elintarvikevalvoja on huomauttanut kauppaa elintarvikkeiden laadusta ja turvallisuudesta. Evira uskoo, että julkinen häpeä olisi kehnosti hoidetulle kaupalle tehokkaampi rangaistus kuin pelkkä viranomaisten huomautus tai pieni sakko.

Pääjohtaja Jaana Husu-Kallion mukaan asiaa on valmisteltu ennen uusinta kohua.

– Olemme pohtineet, miten kuntien viranomaisten tekemät tarkastuskäynnit saataisiin mahdollisimman tehokkaasti kansalaisten näkyville, Husu-Kallio sanoo.

Husu-Kallio toivoo kuluttajien ja viranomaisten parempaa yhteistyötä. Jos kaupasta saa huonoa lihaa tai kalaa, kuluttajan pitäisi valittaa kauppaan ja valvojille.

Kauppa ei ole asiasta tietenkään innostunut, koska mustalle listalle joutuminen olisi pahaksi kaupankäynnille.

On kuitenkin selvää, että tuoretuotteet tuottavat kaupalle ongelmia. Hedelmät, vihannekset, lihat ja kalat kun ovat herkkiä pilaantumaan. Hävikki on myös sen mukaista.

Kauppa voisi silti kääntää hävikin voitoksi. Vanhenemassa olevaa ruokaa on hyllyissä usein myyty 50 prosentin alennuksella. Eikö alennusmyyntejä voisi laajentaa lihatiskille? Mitä lähempänä on viimeinen käyttöpäivä, sitä suurempi olisi alennus. Kuluttaja osaa kyllä arvioida itse, minkä riskin ostaessaan ottaa.

Kauppojen lihatiskien rehellisyys on nyt nollassa. Kaikille olisikin nyt eduksi, jos kauppa kertoisi rehellisesti, mikä kyljys on käymässä vanhaksi!

OLE HYVÄ JA KOMMENTOI MYÖS TÄLLÄ PALSTALLA  TAI KERRO OMISTA KOKEMUKSISTASI NIMIMERKILLÄ!!!

(Klikkaa !! Tämän palstan yläosassa punaisessa palkissa olevasta tekstistä ”ei kommenttia tai kommentti”)

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI