Näistä tuotteista maksat törkeästi liikaa!

0

Setelin reunasta kannattaa pitää kiinni, sillä ottajia ja vedättäjiä piisaa!
Forbes on listannut tuotteita, joista ihmiset maksavat maltaita turhaan. Tässä vain viisi esimerkkiä. Katso.

Matkakoon tuotteet

Pieni ei tarkoita halpaa, yleensä päinvastoin. Pieni pullo esimerkiksi kasvorasvaa on yleensä kilohinnaltaan huomattavasti kalliimpi kuin isossa pakkauksessa myytävä sama tavara.

Ratkaisu: Hanki sisältö, esimerkiksi kasvorasva, isossa pullossa ja hanki erikseen pieni muovirasia sopivan määrän kuljettamiseen.

Häämekot

Liikkeissä myytävät häämekot ovat tehdastyötä ja liike saattaa veloittaa parikin sataa euroa niiden muokkaamiseksi morsiamelle sopivaksi.

Ratkaisu: Tilaa suoraan valmistajalta ja tee itse tai pyydä jotain toista tekemään muutokset.

Laajakaistan nopeus

Suurin osa netin käyttäjistä ei tarvitse yhtä nopeaa nettiyhteyttä kuin mikä heillä jo on.

Ratkaisu: Pyydä kokeiluaikaa ja testaa, pärjäisitkö hitaammalla yhteydellä.

Lentoyhtiöiden kanta-asiakaspisteet

Lentoyhtiöt tarjoavat etuja matkustamisella kerättyjä pisteitä vastaan, mutta myös rahastavat niihin liittyen. Jos haluat esimerkiksi peruuttaa tai muuttaa pisteillä hankkimasi lennon, joudut maksamaan siitä. Pisteillä myytävät kiintiöpaikat ovat myös usein loppu.

Ratkaisu: Varaa matkasi ajoissa, matkusta sesongin ulkopuolella ja valitset kanta-asiakasohjelmat, jotka mahdollistavat useamman lentoyhtiön käytön.

Pankkimaksut

On kyseessä esimerkiksi rahannosto, tilin avaaminen tai luottokortin käyttö, niin saatat joutua maksamaan palvelumaksun. Pankit perivät maksun lähes kaikesta nykyään.

Ratkaisu: Etsi verkkopankki, jolla ei ole kalliita pankkikonttoreita ylläpidettävänään. Kun nostat rahaa, nosta sitä kerralla pidemmäksi aikaa.

Lähde: Talouselämä

JÄTÄ KOMMENTTI