Näkökulma | Mitä Suomi kitisee ? – Hallitus satsaa maahanmuuton kustannuksiin selvästi aiempaa enemmän rahaa.

0
Mitä suomalaiset valittavat tällä hetkellä hallituksensa tekemistä toimenpiteistä, jolla se yrittää kerätä kansalaisilta tuloja valtion velan maksuun ja uusien massiivisten menoerien kattamiseen. Mediassa tästä huomattavasti kotimaisia ”tulojensiirtojärjestelyjä” suurempi asiakokonaisuus on jäämässä kokonaan uutispimentoon. Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan pakolaisten invaasiosta Eruroopaan ja pohjolan perukoille on todellisuudessa nähtävissä vasta jäävuoren huippu. Miljoonat aidosti todellista hätäapua tarvitsevat lapsiperheet majailevat vielä leireillään ja odottavat ulospääsyä jonnekin.

Monen lähteen mukaan nyt vanhan mantereen eri valtioihin marssivien ”hyväkuntoisten” pakolaisten joukko on ollut enimmäkseen vasta muiden maiden kansalaisia kuin syyrialaisia?

Suomen valtion maahanmuuttohallintoon, pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden vastaanottoon ja paluumuuttajien muuttovalmennukseen kohdistetaan ensi vuonna noin 158 miljoonaa euroa. Tämä on noin 97 miljoonaa euroa enemmän kuin tänä vuonna.

Kotouttamispolitiikkaan hallitus varaisi 144 miljoonaa euroa, joka on 47 miljoonaa euroa enemmän kuin tänä vuonna.

Talousarvioesityksen määrärahat on mitoitettu 15 000 turvapaikanhakijan mukaan. Kiintiöpakolaisten määrä on edelleen 750-1 050.

Hallitus on neuvotellut budjettiriihen yhteydessä maahanmuuttopolitiikastaan ja pakolaiskriisistä.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI