NELIMARKKA MUSEO | Upea vuosi Villa Väinölässä!  

0
Villa Väinölä Alajärven Aalto-keskuksessa toimii myös Nelimarkka museon yhtenä toiminta- ja näyttelypisteenä.

 

Arkkitehti Alvar Aallon veljelleen Väinölle suunnittelema koti ja työtila ovat saaneet uuden elämän. Vuosia kunnostettu Villa Väinölä on otettu ympärivuotiseen käyttöön vuoden 2019 aikana.

Villa Väinölän käyttösuunnitelma on laadittu Kehittämisyhdistys Aisaparin hankerahoituksella, vuosien 2017–18 aikana. Matkailua Alajärven Aalloilla -hanke on toteuttanut käyttösuunnitelmaa ajalla 1.10.2018–31.12.2019 ja käynnistänyt talon toiminnan.

Villa Väinölä on tänä päivänä monipuolinen kulttuuritalo, jossa on taidenäyttelyitä työpajoja, konsertteja ja tapahtumia laidasta laitaan. Yläkerrasta löytyy kokoustiloja ja tarvittaessa myös alakerran salit voidaan kalustaa suuremmaksi kokoustilaksi.  Kesäksi laajennetaan opaste- ja esitemateriaalia niin, että matkailijat voivat poiketa Väinölässä ja ottaa mukaansa karttoja ja esitemateriaalia sekä tutustua esillä olevaan näyttelyyn. Villa Väinölä on osoittanut vuoden aikana olevansa erittäin kiinnostava vierailukohde Alvar Aalto -matkailijoille ja se on avoinna myös tulevana kesänä.

Toimintavuosi 2019

Vuonna 2019, joka oli Villa Väinölän ensimmäinen ympärivuotinen toimintavuosi, oli kävijöitä 3351 henkilöä. Vuoden aikana haettiin toimintaan suuntaviivoja ja toteutettiin muun muassa työpajoja, näyttelyitä, opastettuja ”Aalto kierroksia”, ja konsertteja. Kokoustilat olivat myös ahkerassa käytössä.

Villa Väinölä 2020

Villa Väinölä on talvikaudella tammi-helmikuussa avoinna tapahtumien aikana. Muina aikoina sopimuksen mukaan. Ja avoinna aina kun AVOINNA -kyltti pihassa kertoo, silloin voi poiketa sisälle.

Arkkitehtuuriresidenssi

Villa Väinölän yläkerrassa on kaksi huonetta jotka ovat residenssivieraiden käytössä. Residenssitoiminta on tarkoitettu arkkitehdeille ja arkkitehtiopiskelijoille haettavaksi työskentelyjaksojen ajaksi. Tilat on kalustettu talon henkeen sopiviksi, ja soveltuvat pienimuotoiseen työskentelyyn, kirjoittamiseen ja piirtämiseen. Vuoden 2020 aikana odotamme vierailijoita mm. Intiasta, Japanista, Ruotsista ja Belgiasta.

Taidetta Villa Väinölässä Alajärvellä

TAPAHTUMIA 2020 

Tulossa olevia näyttelyitä ja tapahtumia:

Ma 3.2. klo 12–15.00 Alvar Aallon syntymän 122 päivä. Kuvakooste Aallon tuotannosta ja kahvitarjoilu.

Ke 12.2. klo 17 alkaen LENNOSSA – rento maalaustyöpaja,  yhteistyössä seurakunnan kanssa.

 

Villa Väinölän 2020 näyttelyt (ajat ja näyttelyiden nimet tarkentuvat lähiaikoina):

Maaliskuu Levähdä hetki Vetten päällä -ryhmä

Huhtikuu valokuvia, äänimaisema Jaana Maijala ja Ville Linna

Toukokuu Arkkitehtuuria koulussa  Paavolan koulun Alvar Aalto koulujen projekti

Kesäkuu maalauksia Marianne Mela-Vainio

Heinäkuu valokuvia Helena Teräväinen

Elokuu valokuvia Helena Teräväinen

Syyskuu maalauksia Jamie Ranta

Näyttelyiden yhteyteen järjestetään tapahtumia, joista ilmoitetaan myöhemmin. Kokoustiloja, vapaita näyttelyaikoja sekä opastettuja Aalto kierroksia voi tiedustella ja varata

paivi.haapaniemi@alajarvi.fi tai info@nelimarkka-museo.fi

Villa Väinölän joulu -etupiha

 

JÄTÄ KOMMENTTI