Neljä ikäihmistä menehtynyt koronaan Alajärvellä ! – Joukkoaltistuminen Alajärven yläkoulussa!

1
Suru-uutisia Alajärveltä (jpnews.fi)

Saamamme VIRALLISEN tiedon mukaan on Alajärvellä, hoivakoti Kultakämmenessä menehtynyt neljä ikäihmista.

Tilannetietoa Järvi-Pohjanmaan perusturvan yhteistoiminta-alueen koronatilanteesta 11.12.2020 

Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella on todettu yhteensä koko epidemian aikana 119 positiivista koronatartuntaa. Edellisen tiedotteen jälkeen on tullut ilmi kahdeksan uutta tartuntaa. Tartunnat liittyvät aikaisemmin alueella esiintyneisiin tartuntaketjuihin.

Tartuntoihin liittyy joukkoaltistus Alajärven yläkoulussa ja jäljitystyö sen osalta on vielä kesken. 

Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella karanteeniin asetettujen altistuneiden määrä on noin 100 henkilöä. 

Järvi-Pohjanmaalla asumispalveluyksikkö Kultakämmenen ikäihmisten hoivayksikköön on levinnyt koronavirus, joka on johtanut neljän asukkaan kuolemaan. 

Koronaan on sairastunut ikäihmisten tehostetun palveluasumisen yksikössä Kultakämmenessä yhteensä 7 asukasta. Kuluneen kuukauden aikana neljä Kultakämmenen asukasta on menehtynyt koronan uuvuttamana. 

Korona on viime viikkojen ajan ollut jatkuva huolen ja surun aihe niin asukkaille, omaisille kuin henkilöstöllekin. 

– Järvi-Pohjanmaan perusturva ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri välittää lämpimät surunvalittelut koronavirukseen menehtyneiden läheisille. 

Järvi-Pohjanmaan perusturvan henkilöstössä on todettu myös muutamia tartuntoja. Kultakämmenen asukkaat ja henkilökunta on säännöllisesti testattu koronavirustartuntojen toteamiseksi ja koronatestauksia tehdään edelleen säännöllisesti. Kultakämmenen henkilökunta on huolehtinut turvallisista hygieniakäytännöistä ja tilaratkaisuista. 

On ensiarvoisen tärkeää, että kuntalaiset huolehtivat kaikissa tilanteissa hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, turvaväleistä sekä muistavat käyttää kasvomaskeja. Muistutamme myös Koronavilkun käytöstä.

Aiemmin tiedotetut rajoitukset ja varotoimenpiteet pysyvät voimassa Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella (Alajärvellä, Lappajärvellä ja Vimpelissä). 

Sivistystoimi 

Varhaiskasvatus 

Kaikki Alajärven ja Vimpelin varhaiskasvatuksen yksiköt ovat avoinna. Avoimen varhaiskasva-tuksen toiminta on keskeytetty toistaiseksi. 

Alajärven kaupungin ja Vimpelin kunnan varhaiskasvatuksessa hyvitetään asiakasmaksut, mikäli huoltajat voivat järjestää lastensa hoidon itse. 

Esi- ja perusopetus 

Alajärven yläkoulu siirtyy etäopetukseen ajalle 11.-22.12.2020 pois lukien erityisen tuen oppilaat, joiden lähiopetus jatkuu lukukauden loppuun.

Kaikki muut Alajärven ja Vimpelin esi- ja perusopetuksen yksiköt ja oppilaat jatkavat toistaiseksi lähiopetuksessa lukukauden loppuun. Lisätietoa koulujen järjestelyistä löytyy Wilma-tiedotteista ja koulujen omilta sivuilta. 

Etäopetuksen ruuan jakelua aloitetaan maanantaina 14.12.2020 

Lukio-opetus 

Lukio-opetus toteutetaan etäopiskeluna lukukauden loppuun. Syksyn ylioppilasjuhlat järjes-tetään kevään 2021 juhlien yhteydessä 

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmän puolesta 

Jaakko Anttila vs. peruspalvelujohtaja

Esa Kaunisto sivistystoimenjohtaja

Leena Uusitalo  tartuntataudeista vastaava lääkäri 

Sam Leijonanmieli Vimpelin kunnanjohtaja

Sami Alasara Lappajärven kunnanjohtaja

Vesa Koivunen Alajärven kaupunginjohtaja 


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

1 KOMMENTTI

  1. Surulista

    Mutta muistetaan nyt kuitenkin se, että kyseessä on yksikkö jossa vanhukset ovat erittäin huonokuntoisia ja mikä tahansa flunssa tmv on jo vaarallinen.

    Ilkka-Pohjalaisen toimittajan olisi hyvä mennä paikanpäälle tutustumaan, niin ehkä silmät aukenisivat.

JÄTÄ KOMMENTTI