Nettikauppa toimii myös maaseudulla, kunhan sen vain osaa!

0
Tästä mennään ylöspäin toteavat Iiro (vas) ja Ilkka Takala
Tästä mennään ylöspäin toteavat Iiro (vas) ja Ilkka Takala
– Tästä neljään metriin tulee katto uusille tiloille nettikaupan konttorille, toteavat Iiro ja Ilkka Takala. Samalla he palkkaavat lisää työntekijöitä, muun muassa nettikaupan ammattilaisen Soiniin, Oivarauta Oy:n palvelukseen.

Syksyllä 2011 aloitti Oivarauta.fi nettikaupan.

Kun kaikki järjestelyt olivat valmiina ja kahden päivän kuluttua tuli ensimmäinen tilaus; lumilinko Kainuuseen, arvo kaksituhatta euroa. Siitä se lähti, opeteltiin uudet toimintatavat. Nyt se on päivittäistä tekemistä, kaikki työyhteisössä tietävät mistä on kysymys.

Iiro Takala teki ammattikorkeakoulussa lopputyön nettikaupasta. Se on ollut hänelle harrastus että työ, siis lempilapsi, jonka puitteissa lähes kaikki vapaa-aikakin sujuu. Väliin mahtuu toki oman kunnon ylläpitoa.

– Nyt kauppa toimii, meillä on kaksikymmentäviisi tavarantoimittajaa, jotka toimittavat tilaukset suoraa asiakkaalle, meidän lisäksi. Samalla se tukee myös Oivaraudan muuta liiketoimintaa Soinissa. Eräskin asiakas Kokkolasta tuli noutamaan ostoksensa, vaikka toimitus oli rahtivapaasti, kun ei ollut koskaan käynyt Soinissa!

– Verkkokaupan edut tulevat esille selvimmin maakunnissa pitkien etäisyyksien takana. Ajatellaanpa esimerkiksi 50 kilometrin päässä olevaa rautakauppaa, mikäli asiakkaan hakemaa tuotetta ei löydykkään kun sitä noutaa, niin sata kilometriä turhan takia, kalliiksi tulee.

Ilkka Takala omalta osaltaan totesi, miten moninaista kaupankäynti voi olla, hän oli vastikään myynyt kelohonkaa pohjoiseen, toimitus kolmen viikon kuluttua. Oivarauta.fi verkkokaupan sivuilla on myynnissä myös kelotuotteita. Haastattelupäivämme aamuna oli  verkkokauppa-asiakas tilannut kylpyammeen rannikkoseudulle.

Molemmat veljekset ovat pienestä pitäen olleet sinut tietokoneiden kanssa, joten digitaalinen maailma on heille perusteiltaan tuttua. Kehittämisen suhteen uusiin haasteisiin täytyy olla valmiita vastaamaan.

Energisten Takalan veljesten tulevaisuuden visiona on myös itärajan takana olevat suuret markkinat, niille on jo nyt olemassa logistiset mahdollisuudet.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI