Nuorenmiehen lohduton tarina päättyi kuolemaan!

0
Alavieskassa tapahtui tiistaina aamuyöllä klo 04.00 – 04.40 välillä liikenneonnettomuus, jossa alavieskalainen vuonna 1990 syntynyt nuorimies menehtyi välittömästi.

Onnettomuudessa loukkaantui vuonna 1992 syntynyt Etelä-Suomesta kotoisin oleva nainen. Hän on hoidettavana Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Hänet on leikattu eikä hänellä ole välitöntä hengenvaaraa.

Törmäsi rajusti sillan kaiteeseen

Tutkinnassa on selvinnyt, että alavieskalaisen miehen kuljettama henkilöauto oli tulossa Pohjapuolentietä Kalajoen suunnasta. Noin 2 km ennen Alavieskan keskustaan johtavaa tietä pitkän suoran jälkeen tien kääntyy ennen ns. Haapakosken siltaa oikealle.

Auto oli ajautunut ennen siltaa tien vasempaan reunaan, josta se oli suistunut ilmeisesti korjausliikkeen seurauksena oikealle ja törmännyt sillan oikean puoleiseen kaiteeseen. Auton kuljettaja oli lentänyt autosta ulos ja iskeytynyt myös sillan kaiteeseen.Kuljettaja kuoli välittömästi.

Törmäyksen jälkeen auto suistui sillalta Alavieskan suuntaan jääden ajosuunnassa tien vasempaan reunaan.
Noin klo 04.40 aikaan paikalle tullut tielläliikkuja ja teki asiasta hälytyksen hätäkeskukseen.

Varasteluretken ikävä lopputulos?

Autosta löytyi samana yönä Kalajoen Käännänkylästä anastettua omaisuutta mm. kompressoreita, sähkötyökaluja, moottorisaha yms.

Aamun aikana selvisi myös, että omaisuutta oli varmuudella anastettu kahdesta eri paikasta.

Poliisilla on vielä hallussa mm. kompressori ja painepesuri, jonka alkuperästä ei ole tietoa, mutta niidenkin epäillään olevan saman yön aikana anastettuja.

Piittamattomuus vei tuhoon?

Onnettomuuden syynä on ollut liian suuri tilannenopeus. Lisäksi auto oli vanha ja siinä oli huonokuntoiset vanhat talvirenkaat. Kuljettaja ei käyttänyt turvavyötä.

Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, vammantuottamuksena, rattijuopumuksena ja varkautena.

Alkoholin tai mahdollisten muiden päihteiden vaikutus onnettomuuteen selviää aikanaan oikeuslääketieteellisessa ruumiinavauksessa.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI