Oikiat Design Oy maailmaa valloittamaan 
vaatteen käyttöikää pidentävällä ideallaan

0
Taija Sailio (vas.), Anne Jurvelin-Pummila ja Jetta Liukkonen muodostavat maata ja kohta koko maailmaa valloittamaan lähtevän Oikiat Designin. (Kuva: Sanna Krook)

Teksti: Johanna Yli-Kaatiala/J-Pnews

Mitä teet, kun vaatteeseen tulee reikä? Kuinka moni ryhtyy parsimaan? Tähän ongelmaan lähtivät hakemaan ratkaisua ystävättäret Jetta Liukkonen Oulusta ja Anne Jurvelin-Pummila Kuortaneelta. Reilun kahden vuoden ideoinnin, tuotekehittelyn ja ongelmanratkaisun seurauksena lanseerattiin tänä keväänä markkinoille vaatelaastari.

Tarina alkoi puhelinkeskustelusta talvella 2017. Käytännössä valmiin tuotteen lanseeraus tapahtui Lapsimessuilla 12.4.2019 ja samoihin aikoihin avautui verkkokauppa, jossa on myynnissä viiden laastarin laastaripaketteja viidellätoista eri kuosilla.

Ennen tätä oli tehty satoja pesutestejä koelaastareilla. Testaus, verkkokaupan pyörittäminen ja osakeyhtiön hallituksen puheenjohtajuus päätettiin yhdessä Annen huostaan. Jetta puolestaan häärii toimitusjohtajana vastaten myös markkinoinnista ja rahoituspuolesta. Kolmantena junaan hyppäsi oululainen muotoilija Taija Sailio, joka on vastannut kotimaisten suunnittelijoiden valinnoista ja design-puolesta.

Vaatelaastari pidentää vaatteen elinikää. Näin ollen myös ympäristö kuormittuu vähemmän. (Kuva: Kati Valjus)

Paikkaaminen vähentää
ympäristökuormitusta

Naisille on tärkeää eettisyys ja ekologisuus. Noin minuutissa kankaaseen liimattavat vaatelaastarit on valmistettu puuvillasta. Liimassa ja tuotepakkauksissa on huomioitu ympäristöarvot. Vaatteiden paikkaaminen näin helpolla tavalla pidentää niiden elinikää. Näin ollen myös ympäristö kuormittuu vähemmän.

Toiminnassa pyritään käyttämään kotimaisia raaka-aineita. Tuote on suomalainen avainlipputuote ja lisäksi tuotteella on oikeus käyttää Design from Finland -merkkiä.

Oikeastaan vain mielikuvitus on rajana vaatelaastarin käyttötarkoituksille. Esimerkkinä voisi mainita vaatteiden korjaamisen lisäksi kengät, kumisaappaat, pyörän satula, nahkalaukut, rintaliivit, kännykkäkotelot tai juomapullot. Laastaria voi käyttää myös lasten vaatteiden merkkaamiseen. Tuotekehitys on jatkuvaa ja yritys ottaa mielellään palautetta asiakkailta ja pyrkii vastaamaan niihin.

Yritys on käynnistänyt paikkaushaasteen sosiaalisessa mediassa. Merkinnällä #paikkaushaaste voi merkata kuvan, jossa vaate on paikattu millä tahansa metodilla. Ekologisuutta tämäkin! Yritys onkin toiminut erinomaisesti sosiaalisessa mediassa. Facebookissa on jo yli tuhat fania. Lisäksi on käytössä muun muassa instagram ja twitter. Suurin osa asiakkaista löytyy kuitenkin Facebookin kautta.

Kuvakaappaus Oikiat Design Oy:n verkkokaupasta.

 

Alkavan yrittäjän kannattaa
kysyä aina neuvoja

Ystävättäret ovat oikeastaan olleet töissä 24/7/365 ja yhteyksissä yli kahden vuoden ajan. He nauravat olevansa kuin vanha aviopari! Sekä tyynet että myrskyt täytyy kestää. Pitää voida olla oma itsensä, pystyä sanomaan suoraan asioista ja rehellisyys ja luottamus on kaiken A ja O. Lomailu on jäänyt minimiin.

Apua on kyselty eri alan asiantuntijoilta ja naisten neuvo onkin, että kannattaa kysyä monelta eri ihmiseltä. Ei pidä jumittua, vaikka epäusko välillä valtaisikin mielen. Jatkossa naiset tiedostavat, että myös itsestä pitää huolehtia ja yrittävät järjestää lomapätkiä vuoron perään. Puolisot saavat kiitosta sekä koti- että kuunteluavusta.

Vaatelaastari on toiveissa saada maailmanmarkkinoille vielä tämän vuoden aikana. Haasteita siis piisaa. Lisäksi syksyllä on tulossa uutuustuote. Jäämme erittäin mielenkiinnolla odottamaan sitä.


 

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI